Potaž od dve vrste pečuraka je odličan izbor, jer možete da kombinujete one vrste pečuraka koje želite, a jednostavno se priprema. Kremast je i gust zbog pavlake, brašna i povrća. Ukoliko volite potaže možda ćete želeti da napravite i posni potaž od brokolija i crvenog sočiva. Evo i kako da napravite potaž od dve vrste pečurka.

Sastojci:

  • 2 kašike slanog putera
  • 150 g srednjeg žutog luka, seckanog
  • 2 čena belog luka, mlevenog
  • 150 g šampinjona, seckanih
  • 75 g bukovača, seckanih
  • Kašičica soli
  • Kašičica bibera
  • 2 kašike višenamenskog brašna
  • 60 ml belog vina
  • 960 ml bujona od povrća
  • 80 ml pavlake za kuvanje
  • 1 grančica svežeg peršuna, za ukras

Recept za potaž od dve vrste pečuraka

11:58
Korak 1

Ispržite pečurke

U velikoj šerpi na srednje jakoj vatri istopite puter, a zatim dodajte luk i pržite dok ne postane providan, 3 minuta. Dodajte beli luk i promešajte, pa pržite još 1 minut. Dodajte šampinjone i bukovače, so i biber i pržite dok ne dobiju zlatno smeđu boju, oko 5 minuta.

12:01
Korak 2

Dodajte bujon

Dodajte brašno i mešajte dok se sve ne sjedini. Dodajte belo vino, promešajte i kuvajte oko 1 minut. Dodajte bujon od povrća, promešajte i dinstajte 15 minuta.

12:01
Korak 3

Dodajte pavlaku za kuvanje

Dodajte pavlaku za kuvanje i promešajte da se sve sjedini. Izmiksirajte čorbu do željene konzistencije blenderom. Servirajte topao potaž, ukrašen peršunom. Uživajte u kremastom, gustom potažu od dve vrste pečuraka.

Pročitajte kako se pravi pileći potaž sa prazilukom i celerom

BONUS VIDEO

potaž od povrća Instagram/ healthygirlkitchen

StvarUkusa/L.S.