Potaž od dve vrste pečuraka je odličan izbor, jer možete da kombinujete one vrste pečuraka koje želite, a jednostavno se priprema. Kremast je i gust zbog pavlake, brašna i povrća. Ukoliko volite potaže možda ćete želeti da napravite i posni potaž od brokolija i crvenog sočiva. Evo i kako da napravite potaž od dve vrste pečurka.
Sastojci:
- 2 kašike slanog putera
- 150 g srednjeg žutog luka, seckanog
- 2 čena belog luka, mlevenog
- 150 g šampinjona, seckanih
- 75 g bukovača, seckanih
- Kašičica soli
- Kašičica bibera
- 2 kašike višenamenskog brašna
- 60 ml belog vina
- 960 ml bujona od povrća
- 80 ml pavlake za kuvanje
- 1 grančica svežeg peršuna, za ukras
Recept za potaž od dve vrste pečuraka
Ispržite pečurke
U velikoj šerpi na srednje jakoj vatri istopite puter, a zatim dodajte luk i pržite dok ne postane providan, 3 minuta. Dodajte beli luk i promešajte, pa pržite još 1 minut. Dodajte šampinjone i bukovače, so i biber i pržite dok ne dobiju zlatno smeđu boju, oko 5 minuta.
Dodajte pavlaku za kuvanje
Dodajte pavlaku za kuvanje i promešajte da se sve sjedini. Izmiksirajte čorbu do željene konzistencije blenderom. Servirajte topao potaž, ukrašen peršunom. Uživajte u kremastom, gustom potažu od dve vrste pečuraka.
Pročitajte kako se pravi pileći potaž sa prazilukom i celerom
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem