Potaž od slatkog krompira i sočiva je začinjen i ukusan, a ako je tačno da jedemo očima, izgleda predivno zbog boje koje mu daje slatki krompir. Možda ćete želeti da napravite i prolećni potaž od praziluka i krompira. A evo i kako da napravite potaž od slatkog krompira i sočiva!
Sastojci:
- 2 kašičice kari praha
- 3 kašike maslinovog ulja
- 2 glavice luka, narendane
- 1 jabuka za jelo, oljuštena, očišćena od jezgra i narendana
- 3 čena belog luka, zgnječena
- 20 g pakovanja korijandera
- komad svežeg korena đumbira, narendanog
- 800 g slatkog krompira
- 1,2 l povrtni bujona
- 100 g crvenog sočiva
- 300 ml mleka
- sok od 1 limete
Recept za potaž od slatkog krompira i sočiva
Ispržite kari
Za potaž od slatkog krompira i sočiva stavite kari u prahu u veliku šerpu, a zatim pržite na srednjoj vatri 2 minuta. Dodajte maslinovo ulje, mešajući dok začin cvrči u tiganju. Dodajte luk, jabuku, beli luk, stabljike korijandera i đumbir, začinite, a zatim lagano kuvajte 5 minuta, povremeno mešajući.
Dinstajte slatki krompir
U međuvremenu oljuštite, a zatim narendajte slatki krompir. Sipajte u tiganj sa bujonom, sočivom, mlekom i začinima, pa dinstajte poklopljeno 20 minuta.
Blendirajte čorbu
Blendirajte dok ne postane glatka pomoću štapnog blendera. Umešajte sok od limete, proverite začine i servirajte, preliveno grubo iseckanim listovima korijandera. Uživajte u potažu od slatkog krompira i sočiva!
Pročitajte kako se pravi čorba sa spanaćem i mlekom, super predlog za ručak
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem