Potaž od slatkog krompira i sočiva je začinjen i ukusan, a ako je tačno da jedemo očima, izgleda predivno zbog boje koje mu daje slatki krompir. Možda ćete želeti da napravite i prolećni potaž od praziluka i krompira. A evo i kako da napravite potaž od slatkog krompira i sočiva!

Sastojci:

  • 2 kašičice kari praha
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 2 glavice luka, narendane
  • 1 jabuka za jelo, oljuštena, očišćena od jezgra i narendana
  • 3 čena belog luka, zgnječena
  • 20 g pakovanja korijandera
  • komad svežeg korena đumbira, narendanog
  • 800 g slatkog krompira
  • 1,2 l povrtni bujona
  • 100 g crvenog sočiva
  • 300 ml mleka
  • sok od 1 limete

Recept za potaž od slatkog krompira i sočiva

16:28
Korak 1

Ispržite kari

Za potaž od slatkog krompira i sočiva stavite kari u prahu u veliku šerpu, a zatim pržite na srednjoj vatri 2 minuta. Dodajte maslinovo ulje, mešajući dok začin cvrči u tiganju. Dodajte luk, jabuku, beli luk, stabljike korijandera i đumbir, začinite, a zatim lagano kuvajte 5 minuta, povremeno mešajući.

16:32
Korak 2

Dinstajte slatki krompir

U međuvremenu oljuštite, a zatim narendajte slatki krompir. Sipajte u tiganj sa bujonom, sočivom, mlekom i začinima, pa dinstajte poklopljeno 20 minuta.

16:32
Korak 3

Blendirajte čorbu

Blendirajte dok ne postane glatka pomoću štapnog blendera. Umešajte sok od limete, proverite začine i servirajte, preliveno grubo iseckanim listovima korijandera. Uživajte u potažu od slatkog krompira i sočiva!

Pročitajte kako se pravi čorba sa spanaćem i mlekom, super predlog za ručak

BONUS VIDEO

Instagram/ healthygirlkitchen potaž od povrća

StvarUkusa/L.S.