Makraone sa sirom, piletinom i hrskavom slaninom je brz i jednostavan ručak u kome ćete uživati. Ukoliko vam je ostalo piletine od prethodnog dana, iskoristite je za ovo jelo. Možda ćete želeti da isprobate i recept za pileću salatu sa makaronama i spanaćem. Evo kako se prave makarone sa sirom, piletinom i hrskavom slaninom!
Sastojci:
- 12 kriški slanine
- 300 g makarona
- 175 g ostataka pečene piletine, iseckanih ili pakovanja kuvanih pilećih grudi
- 125 g sveže rendanog kačkavalja
- 325 ml mleka
- 125 g maskarponea
- 1 kašika senfa
- 100 g gaude, narendane
- 1 kašika seckanog lista ruzmarina
- Hrskava zelena salata za serviranje
Recept za makarone sa sirom, piletinom i hrskavom slaninom
Zagrejte rernu
Za makarone sa sirom, piletinom i hrskavom slaninom zagrejte rernu na 180°C. Stavite slaninu na pripremljen pleh. Pokrijte papirom za pečenje i na vrh stavite drugi pleh. Pecite 8-10 minuta dok ne postane hrskava, a zatim ostavite da se ohladi. U međuvremenu, kuvajte testeninu u loncu sa ključalom slanom vodom 6-8 minuta ili dok ne bude al dente. Ocedite i ostavite na stranu.
Pecite sve zajedno
Smesu prebacite u posudu za pečenje, pospite preko gaudu i ruzmarin, pa pecite 2-3 minuta dok ne porumeni. Izmrvite preostalu slaninu i po želji poslužiti sa zelenom salatom. Uživajte u makraonama sa sirom, piletinom i hrskavom slaninom!
Pročitajte kako se prave zapečene makarone sa belim mesom u bešamel sosu
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus