Sataraš sa jajima možete da začinite suvim začinima ili povrtnim bujonom. Možda ćete želeti da napravite i verziju sataraša koji se ne kuva i ne peče, već se hladi u frižideru. Ukoliko želite još da eksperimentišete možete da dodate i začinsko bilje i druge začine po želji, poput mlevene paprike, peršuna ili kima. Evo kako da napravite sataraš sa jajima!
Sastojci:
- 2 kašike ulja
- 1 veliki žuti luk, isečen na kockice
- 4 srednje paprike, isečene na kockice
- 1 veliki paradajz sa sokom, oguljen, isečen na kockice
- Soli i bibera po ukusu
- 4 jajeta, dobro umućena
- 60 ml vode
- 60 ml kocke bujona od povrća ili 1 kašika vegete (umesto soli)
Recept za sataraš sa jajima
Prodinstajte luk
Za sataraš sa jajima velikom tiganju zagrejte ulje na visokoj temperaturi. Dodajte luk i smanjite temepraturu na srednju. Krčkajte dok ne postane providan, ili oko 3-4 minuta.
Ubacite jaja
Dodajte jaja i promešajte. Krčkajte dok jaja ne budu gotova, oko 2-3 minuta. Poslužite toplo. Uživajte u satarašu sa jajima!
Pročitajte kako da napravite BRZINSKI SATARAŠ OD JEFTINIH NAMIRNICA
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus