Sataraš sa jajima možete da začinite suvim začinima ili povrtnim bujonom. Možda ćete želeti da napravite i verziju sataraša koji se ne kuva i ne peče, već se hladi u frižideru. Ukoliko želite još da eksperimentišete možete da dodate i začinsko bilje i druge začine po želji, poput mlevene paprike, peršuna ili kima. Evo kako da napravite sataraš sa jajima!
Sastojci:
- 2 kašike ulja
- 1 veliki žuti luk, isečen na kockice
- 4 srednje paprike, isečene na kockice
- 1 veliki paradajz sa sokom, oguljen, isečen na kockice
- Soli i bibera po ukusu
- 4 jajeta, dobro umućena
- 60 ml vode
- 60 ml kocke bujona od povrća ili 1 kašika vegete (umesto soli)
Recept za sataraš sa jajima
Prodinstajte luk
Za sataraš sa jajima velikom tiganju zagrejte ulje na visokoj temperaturi. Dodajte luk i smanjite temepraturu na srednju. Krčkajte dok ne postane providan, ili oko 3-4 minuta.
Ubacite jaja
Dodajte jaja i promešajte. Krčkajte dok jaja ne budu gotova, oko 2-3 minuta. Poslužite toplo. Uživajte u satarašu sa jajima!
Pročitajte kako da napravite BRZINSKI SATARAŠ OD JEFTINIH NAMIRNICA
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem