Sataraš sa jajima možete da začinite suvim začinima ili povrtnim bujonom. Možda ćete želeti da napravite i verziju sataraša koji se ne kuva i ne peče, već se hladi u frižideru. Ukoliko želite još da eksperimentišete možete da dodate i začinsko bilje i druge začine po želji, poput mlevene paprike, peršuna ili kima. Evo kako da napravite sataraš sa jajima!

Sastojci:

  • 2 kašike ulja
  • 1 veliki žuti luk, isečen na kockice
  • 4 srednje paprike, isečene na kockice
  • 1 veliki paradajz sa sokom, oguljen, isečen na kockice
  • Soli i bibera po ukusu
  • 4 jajeta, dobro umućena
  • 60 ml vode
  • 60 ml kocke bujona od povrća ili 1 kašika vegete (umesto soli)

Recept za sataraš sa jajima

12:39
Korak 1

Prodinstajte luk

Za sataraš sa jajima velikom tiganju zagrejte ulje na visokoj temperaturi. Dodajte luk i smanjite temepraturu na srednju. Krčkajte dok ne postane providan, ili oko 3-4 minuta.

12:42
Korak 2

Dodajte paprike i paradajz

Dodajte paprike, promešajte i poklopite tiganj. Kuvajte 6-8 minuta. Potom dodajte paradajz, vodu i začine. Promešajte i poklopite tiganj. Kuvajte 10-12 minuta.

12:42
Korak 3

Ubacite jaja

Dodajte jaja i promešajte. Krčkajte dok jaja ne budu gotova, oko 2-3 minuta. Poslužite toplo. Uživajte u satarašu sa jajima!

Pročitajte kako da napravite BRZINSKI SATARAŠ OD JEFTINIH NAMIRNICA

BONUS VIDEO

TikTok/ polys_cuisine Punjeni paradajz sa sirom i jajima

StvarUkusa/L.S.