Teleća ili bela čorba spadaju u najpoznatije, ali i najukusnije. Ako zimi volite da jedete čorbe ili supe, predlažemo vam da isprobate i ovaj recept. Napravite neobičnu čorbu od spanaća i mleka koju možete da služite sa tost hlebom. Sigurni smo da će vam se ova čorba dopasti na prvi zalogaj.
Sastojci:
- 1 crni luk
- 800 g spanaća
- 400 ml mleka
- 400 ml vode
- 2 jajeta
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica brašna
- 1 kašičica slatke paprike
Recept za čorbu od spanaća i mleka:
Pripremite spanać
Spanać očistite, pa stavite u šerpu sa vodom. Posolite i kuvajte dok voda ne proključa. Zatim dobro procedite spanać i iseckajte ga.
Pripremite druge sastojke
Na ulju propržite sitno secakni crni luk i tanko isečenu šargarepu. Kada povrće omekša dodajte slatku papriku i brašno, pa dobro sjedinite da nema grudvica. Sipajte vodu i ostavite da se krčka dok voda malo ne ispari. Posolite i pobiberite, pa promešajte.
Napravite čorbu
Zatim sipajte mleko, dodajte rendani beli luk i ostavite da proključa, pa sklonite sa šporeta. Dodajte umućena jaja i promešajte, pa vratite na šporet nekih 2 minuta.
Pročitajte i ovo: Čorba od spanaća sa rezancima
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus