Pečene paprike su nezaobilazne u zimskom periodu, a uglavnom se koriste za salatu. Ipak, od njih možete da pripremite ukusna jela kao što je musaka, rolovane paprike... Danas vam donosimo jedan od najboljih recepata za pohovane pečene paprike koje se često naručuju i u restoranima. Ako volite da ih jedete, onda obavezno isprobajte ovaj recept.
Sastojci:
- 6 pečenih paprika
- 200-300 g tvrdog sira
- 2 jajeta
- 2 kašike brašna
- 3 kašike prezli
Recept za pohovane pečene paprike punjene sirom:
Očistite paprike
Ako nemate pečene paprike, prvo ih operite, poređajte na pleh i nauljite. Pecite u rerni na 250°C. Zatim ih ubacite u kesu i ostavite da se potpare. Oljuštite paprike i stavite u cediljku, pa ostavite preko noći da se dobro ocede.
Napravite nadeve
U posudi izrendajte tvrdi sir i ako želite možete da dodajte i mrvljeni beli, a začinite po želji.
Pohujte paprike
Paprike očistite od semenki i napunite ih rendanim sirom. Zatim uvaljajte paprike u brašno, pa u umućena jaja, a onda i u prezle. Pržite u dobro zagrejanom ulju. Poslužite pohovane paprike kao prilog ili zasebno jelo.
Pročitajte i ovo: Pohovane paprike punjene sa dve vrste sira
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus