Pečeni krompir punjen belim lukom i sirom čini posebno zadovoljstvo svim ljubiteljima sira i krompira, jer se odlično uklapaju pečeni u rerni. Možda ćete želeti da isprobate i krompir sa slaninom, iz rerne. Pečeni krompir od belog luka se pravi tako što se puni lukom, tvrdim sirom i pavlakom. Evo kako da napravite pečeni krompir od belog luka sa sirom!
Sastojci:
- 4 velika krompira za pečenje
- 1 mala lukovica belog luka
- 1 kašičica maslinovog ulja
- ¼ kašičice paprike u prahu
- 100 g tvrdog sira
- 4 mlada luka, sitno iseckana
- 3 kašike pavlake
- Seckani vlašac za posluživanje
Recept za pečeni krompir punjen belim lukom i sirom
Zagrejte rernu
Za pečeni krompir punjen belim lukom i sirom zagrejte rernu na 180°C. Krompir izbockajte viljuškom i posolite, a zatim stavite u široki plitki pleh. Lukovicu belog luka prepolovite po obodu i stavite na komad folije. Prelijte maslinovim uljem. Umotajte luk u foliju i stavite u pleh sa krompirom. Stavite pleh u rernu, nepokriven, na 1-1½ sata ili dok se krompir ne ispeče u sredini, kada ga testirate sa čačkalicom (tačno vreme zavisi od toga koliko je veliki krompir). Uklonite beli luk nakon 1 sata. Kada su spremni, odsecite vrhove krompira, koristeći kuhinjsku krpu da zaštitite ruke.
U činiji promešajte sastojke za fil
Izvadite deo krompira i prebacite u veliku posudu. Prstima beli luk dodajte u činiju, zajedno sa ljutom paprikom, 75 g tvrdog sira, mladi luk, pavlaku, 1 kašičicu soli i ¼ kašičice crnog bibera. Sve dobro promešajte.
Pecite i servirajte
Podelite smesu između izdubljenih krompira, pustite da se preliv izliva. Prelijte preostalim sirom i pecite još 25-30 minuta dok krompiri ne porumene. Pospite vlašcem i poslužite sa začinjenim listovima salate. Uživajte u pečenom krompiru punjenom belim lukom i sirom!
Pročitajte i zašto je KROMPIR PUNJEN SALATOM JE ODLIČAN ZA VEČERU
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus