Pečeni krompir punjen belim lukom i sirom čini posebno zadovoljstvo svim ljubiteljima sira i krompira, jer se odlično uklapaju pečeni u rerni. Možda ćete želeti da isprobate i krompir sa slaninom, iz rerne. Pečeni krompir od belog luka se pravi tako što se puni lukom, tvrdim sirom i pavlakom. Evo kako da napravite pečeni krompir od belog luka sa sirom!

Sastojci:

  • 4 velika krompira za pečenje
  • 1 mala lukovica belog luka
  • 1 kašičica maslinovog ulja
  • ¼ kašičice paprike u prahu
  • 100 g tvrdog sira
  • 4 mlada luka, sitno iseckana
  • 3 kašike pavlake
  • Seckani vlašac za posluživanje

Recept za pečeni krompir punjen belim lukom i sirom

10:22
Korak 1

Zagrejte rernu

Za pečeni krompir punjen belim lukom i sirom zagrejte rernu na 180°C. Krompir izbockajte viljuškom i posolite, a zatim stavite u široki plitki pleh. Lukovicu belog luka prepolovite po obodu i stavite na komad folije. Prelijte maslinovim uljem. Umotajte luk u foliju i stavite u pleh sa krompirom. Stavite pleh u rernu, nepokriven, na 1-1½ sata ili dok se krompir ne ispeče u sredini, kada ga testirate sa čačkalicom (tačno vreme zavisi od toga koliko je veliki krompir). Uklonite beli luk nakon 1 sata. Kada su spremni, odsecite vrhove krompira, koristeći kuhinjsku krpu da zaštitite ruke.

10:27
Korak 2

U činiji promešajte sastojke za fil

Izvadite deo krompira i prebacite u veliku posudu. Prstima beli luk dodajte u činiju, zajedno sa ljutom paprikom, 75 g tvrdog sira, mladi luk, pavlaku, 1 kašičicu soli i ¼ kašičice crnog bibera. Sve dobro promešajte.

10:28
Korak 3

Pecite i servirajte

Podelite smesu između izdubljenih krompira, pustite da se preliv izliva. Prelijte preostalim sirom i pecite još 25-30 minuta dok krompiri ne porumene. Pospite vlašcem i poslužite sa začinjenim listovima salate. Uživajte u pečenom krompiru punjenom belim lukom i sirom!

Pročitajte i zašto je KROMPIR PUNJEN SALATOM JE ODLIČAN ZA VEČERU

BONUS VIDEO

Instagram/munchymoodz Krckavi jastučići od krompira

StvarUkusa/L.S.