Puslice su kolač koji se pravi od belanaca, a recept je osmislio švajcarski poslastičar Gasparini. Puslice postaju popularne u Srbiji devedestih godina. U doba nemaštine, puslice koje se prave od osnovnih sastojaka koje ima svaka domaćica, su bile idealno rešenje. Ovaj ukusan kolač možete da pravite i u boji, a predlažemo vam da isprobate recept i za slane puslice. Prave se samo od 2 sastojka, a to su krompir i puter. kao i kolač i slane puslice se prave od jeftinih sastojka koje svako ima kod kuće.
Sastojci:
- 500 g krompira
- 40 g putera
Recept za slane puslice od samo 2 sastojka - jeftino i brzo:
Napravite pire
Krompir oljuštite i skuvajte, a onda dobro procedite. Posolite po želji i dodajte puter, pa ispasirajte. Sipajte u špric za kolače. Ako je smesa previše gusta, sipajte malo mleka.
Napravite puslice
Istisnite smesu kroz špic za kolače na pleh obložen pek papirom.
Pecite puslice
Pecite puslice od krompira u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta.
Pročitajte i ovo: Domaće krompir kuglice sa sirom
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem