Krompir sa slaninom pečen u rerni ima hrskavu koricu spolja, a iznutra je mek i sočan. Možda će vam se kao ideja dopasti i recept za ražnjiće iz rerne sa krompirom i slaninom. Punjeni krompir sa slaninom, pečen u rerni se filuje pavlakom, sirom i aromatičnim povrćem te će vam se sigurno dopasti. Evo kako se pravi!

Sastojci:

  • 4 velika crvenkasta krompira
  • 30 g maslaca
  • 30 g pavlake
  • 30 g sveže seckanog vlašca
  • 2 sremuša, tanko narezana
  • 90 g iseckanog kačkavalja
  • 6 kriški hrskave slanine, izmrvljene
  • soli po ukusu
  • Sveže mleveni crni biber po ukusu

Recept za krompir sa slaninom, iz rerne:

10:53
Korak 1

Umotajte cele krompire u foliju i pecite:

Za pečeni krompir sa slaninom zagrejte rernu na 200°. Krompir izbockajte viljuškom ili oštrim nožem i dobro umotajte u foliju. Pecite dok ne omekša, oko 1 sat.

10:57
Korak 2

Punite krompir:

Odmotajte krompir i isecite proreze po dužini na vrhu svakog. Pažljivo izvadite deo "mesa" iz sredine svakog krompira i odvojite u činiju, a zatim u taj izdvojeni deo dodajte puter, pavlaku, vlašac, deo sremuša, polovinu kačkavalja i pola slanine. Začinite solju i biberom. Kašikom sipajte fil nazad u prorez svakog krompira. Pospite preostalim sirom i vratite u rernu dok se ne istopi, oko 5 minuta. Na vrh stavite preostali sremuš i preostalu slaninu. Uživajte u pečenom krompiru sa slaninom!

Saznajte i NAŠ PREDLOG ZA DANAŠNJI RUČAK

BONUS VIDEO:

Instagram/munchymoodz Krckavi jastučići od krompira

StvarUksa/L.S.