Krompir sa slaninom pečen u rerni ima hrskavu koricu spolja, a iznutra je mek i sočan. Možda će vam se kao ideja dopasti i recept za ražnjiće iz rerne sa krompirom i slaninom. Punjeni krompir sa slaninom, pečen u rerni se filuje pavlakom, sirom i aromatičnim povrćem te će vam se sigurno dopasti. Evo kako se pravi!
Sastojci:
- 4 velika crvenkasta krompira
- 30 g maslaca
- 30 g pavlake
- 30 g sveže seckanog vlašca
- 2 sremuša, tanko narezana
- 90 g iseckanog kačkavalja
- 6 kriški hrskave slanine, izmrvljene
- soli po ukusu
- Sveže mleveni crni biber po ukusu
Recept za krompir sa slaninom, iz rerne:
Umotajte cele krompire u foliju i pecite:
Za pečeni krompir sa slaninom zagrejte rernu na 200°. Krompir izbockajte viljuškom ili oštrim nožem i dobro umotajte u foliju. Pecite dok ne omekša, oko 1 sat.
Punite krompir:
Odmotajte krompir i isecite proreze po dužini na vrhu svakog. Pažljivo izvadite deo "mesa" iz sredine svakog krompira i odvojite u činiju, a zatim u taj izdvojeni deo dodajte puter, pavlaku, vlašac, deo sremuša, polovinu kačkavalja i pola slanine. Začinite solju i biberom. Kašikom sipajte fil nazad u prorez svakog krompira. Pospite preostalim sirom i vratite u rernu dok se ne istopi, oko 5 minuta. Na vrh stavite preostali sremuš i preostalu slaninu. Uživajte u pečenom krompiru sa slaninom!
Saznajte i NAŠ PREDLOG ZA DANAŠNJI RUČAK
BONUS VIDEO:
StvarUksa/L.S.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom