Recept za punjene tortilje je jednostavan i brzo ćete ih napraviti. Pune se kačkavaljem i šunkom, ali sadrže još ukusnih sastojaka koje ih čine dodatno sočnim. Isprobajte i recept za giros tortilje sa caciki sosom. Punjene tortilje prave se na ovaj način!
Sastojci:
- 4 velika jaja
- so i sveže mleveni crni biber, po ukusu
- 2 supene kašike putera
- 2 tortilje
- 80 g bebi spanaća
- 4 deblje ploške kačkavalja
- 4 kriške šunke
Recept za punjene tortilje:
Razbijte jaja, pomešajte ih sa solju i biberom:
Za punjene tortilje prvo pomešajte jaja sa prstohvatom soli i nekoliko zrna mlevenog bibera u maloj posudi, i umutite da se sjedine. Rastopite puter u tiganju na srednjoj vatri, a zatim sipajte mešavinu jaja i vrtite tiganj da obložite dno. Brzo umočite tortilju u jaja, a zatim je okrenite i vratite u tiganj (obe strane treba da budu premazane jajetom). Začinite još jednim prstohvatom soli.
Pecite tortilju na jajetu, okrenite je i stavite ostale sastojke:
Nastavite da pečete tortilju i jaja dok se potpuno ne slegnu na dno, 1 do 2 minuta. Gurnite veliku gumenu ili silikonsku lopaticu ispod tortilje i okrenite celu tortilju sa jajetom. Pospite spanać na polovinu tortilje, a zatim pospite sirom i na kraju šunkom. Nastavite da pečete dok dno tortilje ne porumeni, još oko 1 minut. Uklonite sa vatre i stavite na tanjir. Počnite da uvijate tortilju u oblik burita. Ceo postupak ponovite sa drugom tortiljom i poslužite. Uživajte u punjenim tortiljama!
Pročitajte recept za ISCEPKANE TORTILJE PRELIVENE SOSOM OD JOGURTA I ČILI PAPRIČICE
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus