Brz obrok uz giros tortilje ca caciki sosom omamiće vas svojim ukusom, a zbog caciki sosa osvežiće nepca. Tortilje su odličan izbor za jednostavne obroke, pa možete da isprobate i jelo od tortilje sa spanaćem i maslinama. Giros tortilje sa caciki sosom uz prvi zalogaj probudiće vam osećaj sa odmora. Giros tortilje sa caciki sosom se lako prave, samo ispratite ove korake!
Sastojci:
- 4 tortilje, zagrejane
- 1/4 šolje maslinovog ulja, podeljena
- 2 šolje iseckane pečene piletine
- 3 čena belog luka, mlevena
- 1 1/2 kašičica sušenog origana
- 1/3 šolje pilećeg bujona sa niskim sadržajem natrijuma
- 3/4 šolje seckanog paradajza
- 1/2 šolje seckanog krastavca
- 3 kašike mlevenog crvenog luka
- 1 kašika seckanog svežeg peršuna
- 1 1/2 kašičice crvenog vinskog sirćeta
- Prstohvat soli i bibera
- 1/2 šolje fino izmrvljenog feta sira
- 1/2 šolje pripremljenog caciki sosa
- kriške limuna (opciono)
Recept za giros tortilje sa caciki sosom:
Zagrejte tortilje za giros. Zagrejte polovinu ulja u velikom tiganju postavljenom na srednjoj vatri. Pecite piletinu, beli luk i origano oko 1 minut ili dok ne zamiriše. Dodajte bujon, dovedite do ključanja i smanjite toplotu na srednje nisku. Kuvajte, povremeno mešajući, oko 3 minuta ili dok ne ispari tečnost i dok se piletina ne zagreje. U međuvremenu pomešajte paradajz, krastavac, crni luk, preostalo maslinovo ulje, peršun, sirće, so i biber. Dodajte piletinu u sredinu svake tortilje, ostavljajući mali rub na oba kraja tortilje prazan. Prelijte mešavinom paradajza, fetom i caciki sosom. Preklopite dno tortilje preko fila, a zatim preklopite sa strane i čvrsto urolajte. Poslužite sa kriškama limuna. Dodajte crne masline bez koštica, po želji.
Pročitajte kako da napravite ISCEPKANE TORTILJE PRELIVENE SOSOM OD JOGURTA I ČILI PAPRIČICE: Recept star dve hiljade godina
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem