Palačinke sa koka-kolom, koje možete da jedete bez dodataka, odličan su izbor za užinu, kada vam treba da prebrodite krizu između obroka, a ne želite da se prejedete. Ukoliko ste ljubitelj palačinki možete da isprobate i posnu tiramisu tortu sa palačinkama, jer je poslastica koju možete često da pravite, bez griže savesti kada su kalorije u pitanju. Za palačinke sa koka-kolom potrebno vam je samo nekoliko jednostavnih sastojaka, koji, kombinovani u pravim razmerama, stvaraju nenadmašan ukus. Zapamtite sastav i nekoliko koraka, pa ćete moći da uživate u mirisnim i nežnim palačinkama koje se odlično slažu sa džemom, ako poželite da ga dodate.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 300 ml koka-kole
- 6 supenih kašika brašna
- 3 supene kašike šećera
- prstohvat soli
- 1/2 supena kašika ulja
Recept za palačinke sa koka-kolom:
Da biste napravili palačinke sa koka-kolom, u dubljoj posudi umutite jaja, dodajte šećer i so. Sve umutite dok ne dobijete bujnu penu. Sipajte koka-kolu i lagano je dodajte u mešavinu, počeće da se peni. Sve sipajte u brašno i mešajte dok konzistencija za palačinke ne postane tečna. Zatim sipajte ulje i ostavite da se testo "odmara" oko 10 minuta. Zagrejte tiganj na srednjoj vatri i podmažite ga uljem. Potom promešajte testo i sipajte pola kašike na dno tepsije. Pecite palačinke oko minut sa svake strane dok ne porumene. Vruće palačinke prebacite u tanjir, i poslužite sa pavlakom i džemom, po želji.
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem