Pečeni krompir sa belim lukomi parmezanom je hrskav, aromatičan i savršen za svaku priliku. Ukoliko volite krompire možda će vas zanimati i recept za pečeni krompir punjen belim lukom i sirom. Evo i kako da napravite pečeni krompir sa belim lukom i parmezanom.
Sastojci:
- 3 krompira, narezana
- 4 kašike maslinovog ulja
- soli po ukusu
- biber, po ukusu
- 2 kašičice belogluka u prahu
- 2 kašičice mešavine suvih začina
- 1 kašičica paprike
- 50 g parmezana, iseckanog
- svež peršun, iseckan
Recept za pečeni krompir sa belim lukom i parmezanom
Zagrejte rernu
Za pečeni krompir sa belim lukom i parmezanom prvo zagrejte rernu na 200˚C. Krompir isecite na pola, a zatim isecite na kriške. Stavite ga u veliku posudu, prelijte maslinovim uljem i promešajte. U maloj posudi pomešajte so, beli luk u prahu, mešavinu suvih začina i papriku. Krompir pospite začinima, tako da se premaže.
Pecite krompir
Raširite krompir na pleh za pečenje, koji ste prekrili papirom za pečenje. Pecite 30 minuta. Izvadite iz rerne, pospite parmezanom i biberom, pa pecite još 20 minuta.
Servirajte
Nakon što je pečen, izvadite krompir iz rerne, ostavite da se malo prohladi, a potom ga servirajte. Pospite ga svežim peršunom uz salatu. Uživajte u pečenom krompiru sa belim lukom i parmezanom.
Pročitajte i za savršeno ispržen krompir uvaljajte ga u brašno
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem