Pečeni krompir sa belim lukomi parmezanom je hrskav, aromatičan i savršen za svaku priliku. Ukoliko volite krompire možda će vas zanimati i recept za pečeni krompir punjen belim lukom i sirom. Evo i kako da napravite pečeni krompir sa belim lukom i parmezanom.
Sastojci:
- 3 krompira, narezana
- 4 kašike maslinovog ulja
- soli po ukusu
- biber, po ukusu
- 2 kašičice belogluka u prahu
- 2 kašičice mešavine suvih začina
- 1 kašičica paprike
- 50 g parmezana, iseckanog
- svež peršun, iseckan
Recept za pečeni krompir sa belim lukom i parmezanom
Zagrejte rernu
Za pečeni krompir sa belim lukom i parmezanom prvo zagrejte rernu na 200˚C. Krompir isecite na pola, a zatim isecite na kriške. Stavite ga u veliku posudu, prelijte maslinovim uljem i promešajte. U maloj posudi pomešajte so, beli luk u prahu, mešavinu suvih začina i papriku. Krompir pospite začinima, tako da se premaže.
Pecite krompir
Raširite krompir na pleh za pečenje, koji ste prekrili papirom za pečenje. Pecite 30 minuta. Izvadite iz rerne, pospite parmezanom i biberom, pa pecite još 20 minuta.
Servirajte
Nakon što je pečen, izvadite krompir iz rerne, ostavite da se malo prohladi, a potom ga servirajte. Pospite ga svežim peršunom uz salatu. Uživajte u pečenom krompiru sa belim lukom i parmezanom.
Pročitajte i za savršeno ispržen krompir uvaljajte ga u brašno
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak
Mimoza salata sa piletinom
Zaboravite klasiku, ovo je najlakši način za najlepša jaja za Uskrs