Pečeni krompir sa belim lukomi parmezanom je hrskav, aromatičan i savršen za svaku priliku. Ukoliko volite krompire možda će vas zanimati i recept za pečeni krompir punjen belim lukom i sirom. Evo i kako da napravite pečeni krompir sa belim lukom i parmezanom.

Sastojci:

  • 3 krompira, narezana
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • soli po ukusu
  • biber, po ukusu
  • 2 kašičice belogluka u prahu
  • 2 kašičice mešavine suvih začina
  • 1 kašičica paprike
  • 50 g parmezana, iseckanog
  • svež peršun, iseckan

Recept za pečeni krompir sa belim lukom i parmezanom

12:31
Korak 1

Zagrejte rernu

Za pečeni krompir sa belim lukom i parmezanom prvo zagrejte rernu na 200˚C. Krompir isecite na pola, a zatim isecite na kriške. Stavite ga u veliku posudu, prelijte maslinovim uljem i promešajte. U maloj posudi pomešajte so, beli luk u prahu, mešavinu suvih začina i papriku. Krompir pospite začinima, tako da se premaže.

12:35
Korak 2

Pecite krompir

Raširite krompir na pleh za pečenje, koji ste prekrili papirom za pečenje. Pecite 30 minuta. Izvadite iz rerne, pospite parmezanom i biberom, pa pecite još 20 minuta.

12:35
Korak 3

Servirajte

Nakon što je pečen, izvadite krompir iz rerne, ostavite da se malo prohladi, a potom ga servirajte. Pospite ga svežim peršunom uz salatu. Uživajte u pečenom krompiru sa belim lukom i parmezanom.

Pročitajte i za savršeno ispržen krompir uvaljajte ga u brašno

BONUS VIDEO

Instagram/ somethingnutritious  Pečeni krompir

StvarUkusa/L.S.