Slani rolati su oduvek krasili svečane trpeze, a postoji milion različitih recepata za njihovu pripremu. Možete kao podlogu da koristite tortilju, mekanu koru (biskvit), gotove kore..., a nadevi mogu da budu najrazličitiji mogući. Danas vam donosimo sjajan recept za rolat od krompira filovan mlevenim mesom i posut sirom. Sastojci su slični kao i za italijansku musaku, a ukus je fantastičan.
Sastojci:
- 450 g mlevenog mesa
- 1 crni luk
- 1/2 zelene paprike
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašičica timijana
- 3 kašike paradajz sosa
- 220 g mocarela sira
- 3 velika krompira
- vlašac
Recept za rolat od krompira punjen mlevenim mesom:
Ispržite meso
U tiganju na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa kada on omekša dodajte mleveno meso, pa posolite i pobiberite. Pržite dok ne promeni boju, pa dodajte seckanu papriku. Zatim pospite slatku papriku, majčinu dušicu, kao i sos od paradajza. Sve dobro promešajte i ostavite na šporetu još par minuta.
Napravite rolat
Pospite rendani sir po plehu koji ste obložili pek papirom. Zatim poređajte krompira koji ste isekli na kolutove. Krompir mora da se preklapa. Prelijte maslinovim uljem i posolite, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta. Pospite rendanim sirom, pa pospite mleveno meso i poravnajte. Ponovo pospite mocarela sirom i urolajte.
Pecite rolat
Gotov rolat pospite rendanim sirom, pa vratite u rernu i pecite još 10 minuta. Pospite seckanim vlašcem.
Pročitajte i ovo: Rolat od tikvica sa sirom i povrćem
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus