Predjelo se uglavnom služi na slavama i ne postoji gost koji se ne raduje ovim sitnim zalogajima raznovrsne hrane gde domaćice mogu da puste mašti na volju i naprave prave đakonije. Približava se i katolički Uskrs, pa na trpezi pre glavnog jela možete da poslužite predivan slani rolat koji se pravi od krompira, a puni se belim mesom. Slane rolate ne morate da jedete samo kada su slave ili praznici, već i možete da poslužite i kao ručak ili večeru. A postoje i slatke verzije ovog savršenog predjela. Ako želite dodajte i spanać u smesu. Uživajte!

  • Sastojci:
  • 2 krompira 
  • 200 g tvrdog sira 
  • 30 g majoneza 
  • 200 g pilećeg filea 
  • 2 paradajza 
  • 1 crni luk 

Priprema:
Krompir isecite na tanke kolutove i poređajte na pleh obložen pek papirom, tako da se malo preklapaju. Posolite i pobiberite. Preko poređajte parčiće sira i sipajte majonez, pa poređajte belo meso koje ste isekli na trake. Pospite i seckani crni luk, kao i paradajz isečen na kolutove. Sipajte majonez, pa posolite i pobiberite. Pecite u rerni na 200°C oko 40 minuta. Urolajte i služite. Prijatno!

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE