Predjelo se uglavnom služi na slavama i ne postoji gost koji se ne raduje ovim sitnim zalogajima raznovrsne hrane gde domaćice mogu da puste mašti na volju i naprave prave đakonije. Približava se i katolički Uskrs, pa na trpezi pre glavnog jela možete da poslužite predivan slani rolat koji se pravi od krompira, a puni se belim mesom. Slane rolate ne morate da jedete samo kada su slave ili praznici, već i možete da poslužite i kao ručak ili večeru. A postoje i slatke verzije ovog savršenog predjela. Ako želite dodajte i spanać u smesu. Uživajte!
- Sastojci:
- 2 krompira
- 200 g tvrdog sira
- 30 g majoneza
- 200 g pilećeg filea
- 2 paradajza
- 1 crni luk
Priprema:
Krompir isecite na tanke kolutove i poređajte na pleh obložen pek papirom, tako da se malo preklapaju. Posolite i pobiberite. Preko poređajte parčiće sira i sipajte majonez, pa poređajte belo meso koje ste isekli na trake. Pospite i seckani crni luk, kao i paradajz isečen na kolutove. Sipajte majonez, pa posolite i pobiberite. Pecite u rerni na 200°C oko 40 minuta. Urolajte i služite. Prijatno!
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
Sočna piletina na meksički način
Najbolja bela čorba od piletine
Pogačice sa čvarcima koje će gurmani obožavati
Provereni recept za ledene kocke
Bela topla čokolada sa krem sirom