Slatki rolatiće ulepšati svaku svečanu trpezu, a ovaj crno-beli se pravi stvarno lako. Podloga je od plazme, nutele i banane, a premazuje se klasičnim belim kremom od krem sira i slatke pavlake. Isti se koristi i za čizkejk. Na kraju se sve preliva čokoladnom glazurom, a kada se ohladi spreman je za posluženje. Uživaćete u svakom zalogaju, a super je i kao poslastica za Svetog Jovana. 

  • Sastojci:
  • Za koru: 
  • 300 g mlevene plazme 
  • 1 banana 
  • 150 g nutele 
  • Za fil: 
  • 350 g krema sira (može posni)
  • 400 ml slatke pavlakte (može posna)
  • 100 g šećera u prahu
  • Za glazuru: 
  • 160 g čokolade (može posna) 
  • 30 g putera (margarin) 

Priprema:

Pomešajte mleveni keks, blendiranu bananu i nutelu, pa sjedinite smesu. Providnu foliju raširite na radnoj površini, pa prebacite smesu. Preko stavite pek papir i onda oklagijom razvucite tako da dobijete pravougaonik. Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu, pa dodajte krem sir i sjedinite mikserom. Premažite preko kore. Urolajte, pa umotajte u providnu foliju i stavite u frižider na sat vremena. Istopite čokoladu sa puterom, pa prelijte rolat i stavite u frižider na još sat vremena da se stegne. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE