Starinski žuti kolač sa višnjama je odavno popularan, a umesto njega napravite odličnu krem štrudlu sa istim voćem.Ovo slatko testo je božanstvenog ukusa, a hrskava korica i predivan krem od vanile obogaćen višnjama su dobitna kombinacija. Priprema nije nimalo komplikovana, a umesto krem sira i ekstrakta vanile možete da koristite puding od vanile koji se ne kuva. 

  • Sastojci: 
  • 250 g krem ​​sira
  • 55 g šećera
  • 2 kašičice ekstrakta vanile 
  • 400 g višanja
  • 500 g kora
  • 60 g putera 
  • šećer u prahu

Priprema:
Višnje odmrznite i ocedite, a u posudi pomešajte krem sir i vanilu, pa dobro sjedinite, pa dodajte višnje. Puter otopite, a kore podelite na 2 jednaka dela. Tepsiju obložite pek papirom i ređajte prvu polovinu kora i svaku premažite istopljenim puterom, na sredinu sipajte fil sa višnjama, pa ređajte drugu polovinu kora. Svaku premažite puterom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko pola sata. Gotovu pospite šećerom u prahu. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE