U poređenju sa drugim orašastim plodovima, kesten se razlikuje po tome što ima niži procenat masti, a viši procenat skroba, čak dvostruko više od krompira. Takođe, kesten je jedino orašasto voće koje sadrži vitamin C. Poput oraha i badema, kesten ne sadrži gluten. iskoristite sezonu ovog voća i napravite rolat koji se ne peče.
- Sastojci:
- 500 g kestena, kuvanog i oljuštenog
- 80 g kakao praha
- 180 g šećera u prahu
- 80 g putera, rastopljenog
- 60 ml soka od pomorandže
- Fil:
- 100 g mekog putera
- 100 g šećera u prahu
- 2 kašike skuvane kafe
Priprema:
U posudi izmiksajte kestene štapnim mikserom dok se ne formira glatka gusta pasta. U smesu dodajte rastopljeni puter, sok od pomorandže, šećer u prahu i kakao prah i mesite dok ne dobijete glatko testo. Ohladite testo u frižideru oko 1 sat.
U međuvremenu umutite omekšali puter sa šećerom u prahu i kafom dok ne postane kremasto. Razvaljajte testo od kestena na komadu papira za pečenje formirajući pravougaonik. Odozgo premažite dobijenim filom. Podlogu od kestena umotajte u rolnu i umotajte u pek papir. Ohladite 1 sat, a zatim ukrasite kakao prahom i isecite na komade.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus