U poređenju sa drugim orašastim plodovima, kesten se razlikuje po tome što ima niži procenat masti, a viši procenat skroba, čak dvostruko više od krompira. Takođe, kesten je jedino orašasto voće koje sadrži vitamin C. Poput oraha i badema, kesten ne sadrži gluten. iskoristite sezonu ovog voća i napravite rolat koji se ne peče.
- Sastojci:
- 500 g kestena, kuvanog i oljuštenog
- 80 g kakao praha
- 180 g šećera u prahu
- 80 g putera, rastopljenog
- 60 ml soka od pomorandže
- Fil:
- 100 g mekog putera
- 100 g šećera u prahu
- 2 kašike skuvane kafe
Priprema:
U posudi izmiksajte kestene štapnim mikserom dok se ne formira glatka gusta pasta. U smesu dodajte rastopljeni puter, sok od pomorandže, šećer u prahu i kakao prah i mesite dok ne dobijete glatko testo. Ohladite testo u frižideru oko 1 sat.
U međuvremenu umutite omekšali puter sa šećerom u prahu i kafom dok ne postane kremasto. Razvaljajte testo od kestena na komadu papira za pečenje formirajući pravougaonik. Odozgo premažite dobijenim filom. Podlogu od kestena umotajte u rolnu i umotajte u pek papir. Ohladite 1 sat, a zatim ukrasite kakao prahom i isecite na komade.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem