U poređenju sa drugim orašastim plodovima, kesten se razlikuje po tome što ima niži procenat masti, a viši procenat skroba, čak dvostruko više od krompira. Takođe, kesten je jedino orašasto voće koje sadrži vitamin C. Poput oraha i badema, kesten ne sadrži gluten. iskoristite sezonu ovog voća i napravite rolat koji se ne peče.

  • Sastojci:
  • 500 g kestena, kuvanog i oljuštenog
  • 80 g kakao praha
  • 180 g šećera u prahu
  • 80 g putera, rastopljenog
  • 60 ml soka od pomorandže
  • Fil:
  • 100 g mekog putera
  • 100 g šećera u prahu
  • 2 kašike skuvane kafe

Priprema:
U posudi izmiksajte kestene štapnim mikserom dok se ne formira glatka gusta pasta. U smesu dodajte rastopljeni puter, sok od pomorandže, šećer u prahu i kakao prah i mesite dok ne dobijete glatko testo. Ohladite testo u frižideru oko 1 sat.
U međuvremenu umutite omekšali puter sa šećerom u prahu i kafom dok ne postane kremasto. Razvaljajte testo od kestena na komadu papira za pečenje formirajući pravougaonik. Odozgo premažite dobijenim filom. Podlogu od kestena umotajte u rolnu i umotajte u pek papir. Ohladite 1 sat, a zatim ukrasite kakao prahom i isecite na komade.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE