Vreme praznika se polako približava pa sa vama delimo jedan brz recept za kolačiće. Mekani su i puni šarenih mrvica. Obožavaće ih svi, a posebno najmlađi. Jednostavna priprema koja svima uspeva iz prve, a zablistaće na svečanoj trpezi.
- Sastojci:
- 113 g putera sobne temperature
- 150 g šećera
- 1 jaje (sobna temperatura)
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 180 g brašna
- 1 kašičica kukuruznog skroba
- pola kašičice sode bikarbone
- pola kašičice soli
- pola šolje šarenih mrvica
Priprema:
Umutite puter i šećer mikserom. Dodajte jaje i mutite još 1-2 minuta. Pomešajte sve suve sastojke i dodajte u mešavinu putera. Dodajte na kraju i mrvice. Sa kašikom za sladoled vadite kolačiće na pleh obložen pek papirom. Dodajte malo mrvica na svaki kolačić. Ostavite najmanje 30 minuta u frižideru. Zagrejte rernu na 170 C dok se kolačići ne ohlade. Pecite kolačiće 11-12 minuta. Ohladite ih na plehu 15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus