Torta u nastavku je izuzetno dekorativna i raskošna da će biti ukras svake svečane trpeze. Kombinacija mekanog biskvita, fila, keksa i šumskog voća je neodoljiva i svima će se dopasti. Tražiće se parče više čim je poslužite.
- Sastojci:
- Kora:
- 3 jajeta
- pola šolje brašna
- pola šolje šećera u prahu
- 2 kašike kakaoa
- 1 kašičica praška za pecivo
- Fil:
- 300 ml slatke pavlake
- 400 g svežeg sira
- pola šolje šećera u prahu
- 2 kašike želatina
- Žele:
- 500 ml ključale vode
- 2 crvena želea
- 400 g voća
- + 1 pakovanje okruglih keksa (npr jafa)
- + nekoliko kašika džema po izboru
- + jaka kafa za natapanje biskvita
Priprema:
Pripremite koru: umutite belanca. Posle nekog vremena postepeno dodajte šećer u prahu i mutite dok se ne formira čvrst šne. zatim postepeno dodajte žumanca. Dodajte prosejane suve sastojke (brašno, prašak za pecivo, kakao) i mešajte. Testo sipajte u kalup obložen papirom i stavite u rernu zagrejanu na 180°C na 20 minuta.
Rastvorite žele u vreloj vodi i temeljno mešajte. Slatku pavlaku umutiti sa šećerom u prahu. Dodajte sir i ponovo kratko promešajte. Na kraju sipajte ohlađen, ali još tečni želatin i ponovo umutite mikserom. Natopite koru kafom i namažite polovinom fila. Stavite sloj keksa i natopite ih kafom. Zatim namažite džem i stavite drugi sloj kolačića. Natopite ih kafom i premažite ostatkom fila. U žele dodati smrznuto voće i mešati. Sačekajte dok ne počne da se zgušnjava. Stavite žele na vrh torte i stavite tortu u frižider – najbolje preko noći.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus