Torta u nastavku je izuzetno dekorativna i raskošna da će biti ukras svake svečane trpeze. Kombinacija mekanog biskvita, fila, keksa i šumskog voća je neodoljiva i svima će se dopasti. Tražiće se parče više čim je poslužite.

  • Sastojci:
  • Kora:
  • 3 jajeta
  • pola šolje brašna
  • pola  šolje šećera u prahu
  • 2 kašike kakaoa
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • Fil:
  • 300 ml slatke pavlake
  • 400 g svežeg sira
  • pola šolje šećera u prahu
  • 2 kašike želatina
  • Žele:
  • 500 ml ključale vode
  • 2 crvena želea
  • 400 g voća 
  • + 1 pakovanje okruglih keksa (npr jafa)
  • + nekoliko kašika džema po izboru
  • + jaka kafa za natapanje biskvita

Priprema:

Pripremite koru: umutite belanca. Posle nekog vremena postepeno dodajte šećer u prahu i mutite dok se ne formira čvrst šne. zatim postepeno dodajte žumanca. Dodajte prosejane suve sastojke (brašno, prašak za pecivo, kakao) i mešajte. Testo sipajte u kalup obložen papirom i stavite u rernu zagrejanu na 180°C na 20 minuta. 

Rastvorite žele u vreloj vodi i temeljno mešajte. Slatku pavlaku umutiti sa šećerom u prahu. Dodajte sir i ponovo kratko promešajte. Na kraju sipajte ohlađen, ali još tečni želatin i ponovo umutite mikserom. Natopite koru kafom i namažite polovinom fila. Stavite sloj keksa i natopite ih kafom. Zatim namažite džem i stavite drugi sloj kolačića. Natopite ih kafom i premažite ostatkom fila. U žele dodati smrznuto voće i mešati. Sačekajte dok ne počne da se zgušnjava. Stavite žele na vrh torte i stavite tortu u frižider – najbolje preko noći.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE