Ruske kapesu sitni kolači kojima zbog kombinacije kokosa i čokolade skoro niko ne može da odoli. Nekada su se bake i mame utrkivale koja će pripremiti lepše i na taj način upotpuniti tacnu sa kolačima za porodična slavlja. Slave u Srbiji su nezamislive bez ovog kolača, a mi vam predlažemo jednostavniju pripremu, koja nimalo ne menja ukus. Umesto kokosa ruske kape uvaljajte u koru koju ste usitnili, a fil napravite od samo 2 sastojka. A u testo obavezno dodajte i voćni jogurt koji će sem arome, učiniti biksvit mekanim.
- Sastojci:
- 3 jajeta
- 130 g šećera
- 5 kašika ulja
- 125 g voćnog jogurta
- 10 kašika brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- rendana kora limuna
- sok od 1/2 limuna
- 200 ml slatke pavlake
- 50 g rendane čokolade
- Za glazuru:
- 100 g čokolade
- malo mleka
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte ulje, voćni jogurt, koru limuna i sok od limuna. Sjedinite, pa sipajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Dobro promešajte i sipajte testo u pleh obložen pek papirom. Poravnajte. Pecite na 180°C oko 25 minuta. Manjim kružnim kalupom vadite oblike. Umutite slatku pavlaku i dodajte rendanu čokoladu, pa lagano promešajte. Sipajte u špric za kolače, pa istisnite na jedan krug i poklopite drugim suvim. Kao vanilice da punite. U blenderu usitnite preostalu koru. Ivice kolača premažite preostalim filom, pa uvaljajte u mrvice od kore. Čokoladu istopite sa mlekom, pa kašikom sipajte po vrhu. Ostavite da se stegne.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem