Brauni je ukusan i sočan čokoladni kolač koji mnogi obožavaju. Sada napravite zdraviju varijantu bez šećera i glutena za sve koji paze na svoju ishranu. Isprobajte brauni sa višnjama i orasima koji je neverovatno ukusan, a lako se sprema.
- Sastojci:
- Testo:
- 3 zrele banane
- 3 jajeta
- 40 g kakao praha
- 1 kašika ulja
- 100 g ovsenih pahuljica ili ovsenog brašna
- 1 kašičica esencije vanile
- 1 prašak za pecivo
- Punjenje/preliv:
- 100 g seckane čokolade
- 150 g oceđenih višanja u sirupu
- 50 g oraha
Priprema:
Banane izgnječite viljuškom pa dodajte jaja. Sve lepo umešajte da dobijete ujednačenu smesu. Dodajte kakao i ulje pa sve ponovo ujednačite. Dodajte samlevene ovsene pahuljice ili ovseno brašno. na kraju dodajte prašak za pecivo i aromu vanile. Izlijte smesu u kalup. U smesu zatim uronite kockice čokolade. Koristite onu bez šećera ukoliko vodite računa o unosu šećera. Zatim rasporedite oceđene višnje i seckane orahe. Stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite pola sata.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus