Ukoliko vam treba torta za neku posebnu ili svečanu priliku imamo rešenje. Kremasta neskvik torta sa keksom je idealna za sve prilike. Super lako se sprema, ne oduuzima mnogo vremena, a poslastica je nikad raskošnija i ukusnija.

  • Sastojci:
  • 200 g keksa petit ber
  • 150 g neskvika
  • 150 ml mleka
  • Za fil:
  • 1,5 l mleka
  • 2 jajeta
  • 200 g šećera
  • 120 g praška za puding sa ukusom vanile 
  • 100 g putera
  • 200 g slatke pavlake
  • 50 g neskvika
  • 100 ml mleka ili vode
  • za glazuru:
  • 150 g crne čokolade
  • 20 ml ulja

Priprema:

U 150 ml mleka rastvoriti neskvik pa umakati keks. Četvrtast pleh obložite providnom folijom pa ređajte keks po dnu. U šerpu stavite prašak za puding, jaja, šećer, mleko. Promešajte žicom i stavite da se zagreva dok ne počne da se zgušnjava. Zatim sklonite sa ringle, ubacite puter i umutite. zatim dodajte i umućen šlag pa sve umutite mikserom da se dobro sjedini. Podelite fil na dva dela i u jedan umešajte rastvoren neskvik u mleku ili vodi. Preko keksa stavite pola belog fila, poravnajte. Još jedan red keksa pa neskvik fil. Zatim još jedan red keksa i ostatak belog fila. Stavite u frižider na sat vremena. Nakon toga rastopite čokoladu za glazuru i prelijte tortu. Vratite u frižider na još pola sata.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE