Tufahije su starinska poslastica koju mnogi vole. Pravi se tako što se jabuke ispeku, pa se napune filom od oraha i suvih šljiva i na kraju se dekorišu šlagom. Ovo je sličan recept kao za čuvenu poslasticu, samo je priprema mnogo lakša, jer nema pečenja samo ih napunite filom od čokolade. Možete da ih punite i pudinogom od čokolade ako vam je lakši za pripremu. 

  • Sastojci:
  • 3 jabuke
  • 720 ml mleka
  • 120 g šećera
  • 70 g kukuruznog skroba
  • 20 g kakaoa
  • prstohvat soli
  • 20 g putera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile (može vanilin šećer)
  • 1 kašičica cimeta
  • 60 g crne čokolade

Priprema:
Jabuke operite, osušite, pa im isecite vrh. Izdubite ih i ostavite sa strane. Pomešajte skrob i šećer, pa dodajte kakao, so i cimet. Promešajte, pa sipajte mleko i sve lepo sjedinite da ne ostanu grudvice. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Zatim dodajte puter i mešajte kod se ne istopi. Dodajte vanilu i čokoladi i opet mešajte dok se lepo ne istopi. Sipajte u jabuke i poslužite. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE