Tufahije su starinska poslastica koju mnogi vole. Pravi se tako što se jabuke ispeku, pa se napune filom od oraha i suvih šljiva i na kraju se dekorišu šlagom. Ovo je sličan recept kao za čuvenu poslasticu, samo je priprema mnogo lakša, jer nema pečenja samo ih napunite filom od čokolade. Možete da ih punite i pudinogom od čokolade ako vam je lakši za pripremu.
- Sastojci:
- 3 jabuke
- 720 ml mleka
- 120 g šećera
- 70 g kukuruznog skroba
- 20 g kakaoa
- prstohvat soli
- 20 g putera
- 1 kašičica ekstrakta vanile (može vanilin šećer)
- 1 kašičica cimeta
- 60 g crne čokolade
Priprema:
Jabuke operite, osušite, pa im isecite vrh. Izdubite ih i ostavite sa strane. Pomešajte skrob i šećer, pa dodajte kakao, so i cimet. Promešajte, pa sipajte mleko i sve lepo sjedinite da ne ostanu grudvice. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Zatim dodajte puter i mešajte kod se ne istopi. Dodajte vanilu i čokoladi i opet mešajte dok se lepo ne istopi. Sipajte u jabuke i poslužite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom