Poslastice sa kokosom mogu da se jedu i zimi i leti, a ovaj kolač će vas oduševiti. Osvežavajući zimski kolač se pravi od piškota, kokosa i vanila fila se topi u ustima, a priprema uopšte nije zahtevna. Možete ga služiti kada vam dođu gosti, ali i kada želite da se zasladite nakon ukusnog ručka. Takođe, možete da ih poslužite za Svetog Jovana. 

  • Sastojci:
  • 400 g piškota 
  • 600 ml mleka 
  • kokos
  • Za fil: 
  • 1 l mleka 
  • 250 g šećera 
  • 100 g kukuruznog brašna 
  • 3 kašičice ekstrakta vanile 
  • 70 g putera 
  • 40 g kokosa 
  • Još: 
  • 500 ml slatke pavlake 
  • 120 g šećera u prahu 
  • 110 g kokosa 

Priprema:
U šerpu sipajte mleko, šećer, brašno i vanilin šećer. Dobro promešajte, pa kuvajte uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne. Sklonite sa šporeta, pa dodajte u vreo fil puter i kokos. Mešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Sipajte u neku posudu i pokrijte providnom folijom, pa ohladite na sobnoj temperaturi. Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu, pa ohladite u frižideru. Umočite piškote u mleko, pa ređajte u tepsiju, pospite kokosom, preko sipajte ohlađeni fil koji ste ponovo malo umutili. Tako ređajte dok ne utrošite sve, a poslednji red treba da bude fil. Ohladite u frižideru. Celu tortu premažite umućenom slatkom pavlakom i bogato pospite kokosom. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE