Potažod sočiva i šargarepe je zaista poseban, jer se pravi sa đumbirom, belim lukom, jabukom i medom. Možda ćete želeti da isprobate i potaž od batata i crvenog sočiva. Potaž od sočiva i šargarepe je kremast, hranjiv, vrlo bogatog ukusa. Evo kako da napravite potaž od sočiva i šargarepe!
Sastojci:
- 4 kašike putera ili maslinovog ulja
- 1 veliki luk, isečen na kockice
- 3 čena belog luka, narezana na kockice
- 1 kašika sveže narendanog đumbira
- 450 g šargarepe, isečene na kockice
- 680 g slatkog krompira, isečenog na kockice
- 130 g crvenog sočiva, ispranog
- 1 l pilećeg bujona
- 1 jabuka
- 2 kašike meda
Recept za potaž od sočiva i šargarepe
Zagrejte ulje
Za potaž od sočiva i šargarepe u jednom loncu istopite puter (ili zagrejte maslinovo ulje) na srednjoj temperaturi. Dodajte luk i pržite dok ne postane providan - oko 4 minuta. Umešajte beli luk i đumbir na 30 sekundi.
Dodajte šargarepu i krompir
Dodajte šargarepu, slatki krompir i sve ostavite da se izmeša. Dodajte sočivo, bujon i so po ukusu i pojačajte toplotu da provri. Kada provri, smanjite vatru i pokrijte lonac 20-25 minuta (dok krompir ne omekša). Dodajte jabuku i med i blendirajte da napravite potaž od supe.
Servirajte
Ukrasite sa još meda, paprike i bibera. Uživajte u potažu od sočiva i šargarepe.
Pročitajte kako se pravi potaž od pečene crvene paprike sa hrskavim krutonima.
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus