Potažod sočiva i šargarepe je zaista poseban, jer se pravi sa đumbirom, belim lukom, jabukom i medom. Možda ćete želeti da isprobate i potaž od batata i crvenog sočiva. Potaž od sočiva i šargarepe je kremast, hranjiv, vrlo bogatog ukusa. Evo kako da napravite potaž od sočiva i šargarepe!

Sastojci:

  • 4 kašike putera ili maslinovog ulja
  • 1 veliki luk, isečen na kockice
  • 3 čena belog luka, narezana na kockice
  • 1 kašika sveže narendanog đumbira
  • 450 g šargarepe, isečene na kockice
  • 680 g slatkog krompira, isečenog na kockice
  • 130 g crvenog sočiva, ispranog
  • 1 l pilećeg bujona
  • 1 jabuka
  • 2 kašike meda

Recept za potaž od sočiva i šargarepe

14:06
Korak 1

Zagrejte ulje

Za potaž od sočiva i šargarepe u jednom loncu istopite puter (ili zagrejte maslinovo ulje) na srednjoj temperaturi. Dodajte luk i pržite dok ne postane providan - oko 4 minuta. Umešajte beli luk i đumbir na 30 sekundi.

14:11
Korak 2

Dodajte šargarepu i krompir

Dodajte šargarepu, slatki krompir i sve ostavite da se izmeša. Dodajte sočivo, bujon i so po ukusu i pojačajte toplotu da provri. Kada provri, smanjite vatru i pokrijte lonac 20-25 minuta (dok krompir ne omekša). Dodajte jabuku i med i blendirajte da napravite potaž od supe.

14:11
Korak 3

Servirajte

Ukrasite sa još meda, paprike i bibera. Uživajte u potažu od sočiva i šargarepe.

Pročitajte kako se pravi potaž od pečene crvene paprike sa hrskavim krutonima.

BONUS VIDEO:

potaž od povrća Instagram/ healthygirlkitchen

StvarUkusa/L.S.