Palačinke se jedu u celom svetu, a izuzetno su jednostavne za pripremu. Možete da ih pravite sa slanim ili slatkim nadevima, a mi vam predlažemo da isprobate i ovaj recept. Napravite zapečene slane palačinke punjene kajmakom i sirom. Preukusne su, a možete da ih služite za ručak ili večeru.
Sastojci:
- Za palačinke:
- 2 jajeta
- 100 g brašna
- 130 ml mleka
- 100 ml vode
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 30 ml ulja
- Za nadev:
- 200 g feta sira
- 80 g kajmaka
- 1 jaje
- Za preliv:
- 1 jaje
- 100 g pavlake
Recept za zapečene palačinke sa kajmakom i sirom:
Ispržite palačinke
Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte so. Sipajte mleko, vodu i ulje, pa još kratko mutite, a onda dodajte prosejano brašno i sjedinite mikserom. Tiganj premažite uljem, pa sipajte kutlaču smesi i ispržite palačinke sa obe strane. Tako radite dok ne utrošite smesu.
Napravite nadev
U posudi pomešajte izmrvljeni feta sir sa kajmakom, pa dodajte jaje. Sve lepo sjedinite.
Premažite palačinke
Premažite palačinke nadevom od kajmaka i sira, pa dobro urolajte. Prvo preklopite sa strane, pa urolajte, kako nadev ne bi iscureo. Poređajte palačinke u vatrostalnu posudu.
Napravite preliv i pecite
Jaje umutite sa pavlakom, posolite i lepo umutite. Prelijte preko palačinki. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta.
Pročitajte i ovo: Zapečene palačinke sa sirom i šunkom
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Čokoladni kolač za početnike
Grašak s piletinom u paradajz sosu
Kupice od zapečenog pire krompira