Pečeni krompir je čest prilog uz meso, ali ne ume svaka domaćica da ga spremi tako da bude hrskav spolja, a mekan iznutra. Džejmi Oliver je na svom YouTube kanalu podelio odličan recept za pečeni krompir, ali mi vam predlažemo još lakši načina. Napravite aromatični pečeni krompir koji možete da služite uz meso ili samo salatu.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 2 grančice ruzmarina
- 1 kašičica slatke paprike
- 2 kašike brašna
- 1 grančica timijana
- 5 čenova belog luka
- maslinovo ulje
Najbolji recept za hrskavi pečeni krompir sa belim lukom:
Kuvajte krompir
Krompir oljuštite i isecite kako želite. Stavite u šerpu, prelijte vodom, pa dodajte ceo čen belog luka (očišćen), kao i grančicu ruzmarina. Kuvajte dok ne omeška.
Pripremite preliv
U posudi pomešajte seckani ruzmarin, timijan, beli luk i prelijte maslinovim ulje. Sve dobro promešajte.
Pecite krompir
Krompir procedite i stavite u posudu. Pospite brašnom i slatkom paprikom i sve lepo promešajte. Na pleh sipajte ulje, pa poređajte krompir. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta. Izvadite pleh iz rerne, okrenite krompir i premažite prelivom od začinjenog maslinovog ulja. Vratite i pecite još 10 minuta.
Pročitajte i ovo: Saveti profesionalnog kuvara za pečeni krompir
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus