Palačinke se obično prave i jedu slatke, ali sada isprobajte slanu varijantu čije se testo pravi samo od jaja. Ove takozvane omlet palačinke nafilujte mlevenim mesom po izboru, sirom i pavlakom pa zapecite. Biće brzo gotove, a ukusu nećete odoleti. Nakon što probate slane palačinke zaboravićete na slatke.
- Sastojci:
- 5 jaja
- 500 g piletine
- 1 crni luk
- 2 kašike majoneza
- 2 kašike pavlake
- Začini po ukusu
- 100 g kačkavalja
- so, biber
- malo maslaca
- ulje
Priprema:
Najpre napravite palačinke sa jajima. Razbijte jedno jaje, posolite, umutite i sipajte u tiganj. Pržite dok ne porumeni, okrenite. Ispecite 5 palačinki. Crni luk sitno iseckati i propržiti na mešavini putera i ulja. Dodajte prženi luk u meso pa sve zajedno izmiksajte u blenderu. Dodajte so i mleveni biber. Pomešajte pavlaku sa majonezom. Dodajte začine po ukusu. 1/5 mlevenog mesa rasporedite preko palačinke. Prelijte sosom. Stavite komad sira. Umotajte u rolnu. Tako sa svim palačinkama uradite. Poređajte ih u pleh i pecite 20-25 minuta na 200°C.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus