Palačinke se obično prave i jedu slatke, ali sada isprobajte slanu varijantu čije se testo pravi samo od jaja. Ove takozvane omlet palačinke nafilujte mlevenim mesom po izboru, sirom i pavlakom pa zapecite. Biće brzo gotove, a ukusu nećete odoleti. Nakon što probate slane palačinke zaboravićete na slatke.
- Sastojci:
- 5 jaja
- 500 g piletine
- 1 crni luk
- 2 kašike majoneza
- 2 kašike pavlake
- Začini po ukusu
- 100 g kačkavalja
- so, biber
- malo maslaca
- ulje
Priprema:
Najpre napravite palačinke sa jajima. Razbijte jedno jaje, posolite, umutite i sipajte u tiganj. Pržite dok ne porumeni, okrenite. Ispecite 5 palačinki. Crni luk sitno iseckati i propržiti na mešavini putera i ulja. Dodajte prženi luk u meso pa sve zajedno izmiksajte u blenderu. Dodajte so i mleveni biber. Pomešajte pavlaku sa majonezom. Dodajte začine po ukusu. 1/5 mlevenog mesa rasporedite preko palačinke. Prelijte sosom. Stavite komad sira. Umotajte u rolnu. Tako sa svim palačinkama uradite. Poređajte ih u pleh i pecite 20-25 minuta na 200°C.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem