Punjene paprike uglavnom se spremaju sa mlevenim mesom i pirinčem, ali pune se i sirom. Danas su sve popularniji neobični i pikantni nadevi za punjene paprike. Mi vam donosimo sjajan recept koji će sve oduševiti. Napravite paprike punjene slaninom i krem sirom, a njihovim ukusom će posebno biti oduševljeni ljubitelji začinjene hrane.
Sastojci:
- 12 paprika somborki
- Za punjenje:
- 150 g slanine
- 250 g krem sira
- 150 g čedar sira
- 2 mlada luka
- 2 čena belog luka
- Za posipanje:
- 2/3 šolje prezli
- prstohvat soli
- 1-2 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike vlašca
Recept za paprike somborke punjene slaninom i krem sirom:
Pripremite slaninu i prezle
Slaninu ispržite u suvom tiganju dok ne postane hrskava. Zatim izvadite slaninu, pa u isti tiganj dodajte prezle. Pržite ih u masnoći od slanine, pa sipajte ulje i so. Promešajte i kada dobiju zlatnu boju isključite šporet. Kada se ohladi slaninu sitno iseckajte.
Napravite nadev
U posudi pomešajte krem sir, seckanu slaninu, rendani čedar sir (100 g), sekcani mladi luk i mleveni beli. Sve dobro sjedinite.
Napunite paprike
Paprike isecite na pola, po dužini, a onda izvadite semenke. Sipajte nadev sa krem sirom i slaninom, pa pospite rendanim sirom (50 g) i prezlama. Pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200°C. Na kraju ukrasite seckanim vlašcem.
Pročitajte i ovo: Najbolji recept za punjene paprike
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus