Punjene paprike uglavnom se spremaju sa mlevenim mesom i pirinčem, ali pune se i sirom. Danas su sve popularniji neobični i pikantni nadevi za punjene paprike. Mi vam donosimo sjajan recept koji će sve oduševiti. Napravite paprike punjene slaninom i krem sirom, a njihovim ukusom će posebno biti oduševljeni ljubitelji začinjene hrane.

Sastojci:

  • 12 paprika somborki
  • Za punjenje:
  • 150 g slanine
  • 250 g krem sira
  • 150 g čedar sira
  • 2 mlada luka
  • 2 čena belog luka
  • Za posipanje:
  • 2/3 šolje prezli
  • prstohvat soli
  • 1-2 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike vlašca

Recept za paprike somborke punjene slaninom i krem sirom:

13:56
Korak 1

Pripremite slaninu i prezle


Slaninu ispržite u suvom tiganju dok ne postane hrskava. Zatim izvadite slaninu, pa u isti tiganj dodajte prezle. Pržite ih u masnoći od slanine, pa sipajte ulje i so. Promešajte i kada dobiju zlatnu boju isključite šporet. Kada se ohladi slaninu sitno iseckajte.

13:57
Korak 2

Napravite nadev

U posudi pomešajte krem sir, seckanu slaninu, rendani čedar sir (100 g), sekcani mladi luk i mleveni beli. Sve dobro sjedinite.

13:58
Korak 3

Napunite paprike

Paprike isecite na pola, po dužini, a onda izvadite semenke. Sipajte nadev sa krem sirom i slaninom, pa pospite rendanim sirom (50 g) i prezlama. Pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200°C. Na kraju ukrasite seckanim vlašcem.

Pročitajte i ovo: Najbolji recept za punjene paprike

BONUS VIDEO: 

TRIK ZA BRZINSKE PUNJENE PAPRIKE: Ovakve nikada niste probali! SVAKA DOMAĆICA TREBA DA ZNA Kurir televizija

(StvarUkusa/S.B.)