Potažod batata icrvenog sočiva je jednostavan za pravljenje, prijaće vam za ručak ili za laganu večeru. Možda će vas zainteresovati i potaž od pečene crvene paprike sa hrskavim krutonima. Evo kako da napravite potaž od batata i sočiva!

Sastojci:

  • 2 kašičice karija
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 2 glavice luka, narendane
  • 1 jabuka, oljuštena i narendana
  • 3 čena belog luka, zgnječena
  • 20 g korijandera, stabljike iseckane
  • komad svežeg korena đumbira, narendan
  • 800 g batata
  • 1,2 l povrtnog bujona
  • 100 g crvenog sočiva
  • 300 ml mleka
  • sok od 1 limete

Recept za potaž od batata i sočiva

17:29
Korak 1

Pecite kari u šerpi

Za potaž od batata i crvenog sočiva stavite kari u prahu u veliku šerpu, a zatim pecite na srednjoj temperaturi 2 minuta. Dodajte maslinovo ulje, mešajući, dok začin cvrči u tiganju.

17:29
Korak 2

Dodajte povrće

Dodajte luk, jabuku, beli luk, stabljike korijandera i đumbir i začinite potaž, a zatim lagano pržite 5 minuta, povremeno mešajući.

17:30
Korak 3

Kuvajte sastojke

U međuvremenu ogulite, a zatim narendajte batat. Sipajte u tiganj sa bujonom, sočivom, mlekom i začinima, pa dinstajte poklopljeno 20 minuta.

17:30
Korak 4

Blendirajte i umešajte sok od limete

Blendajte dok ne postane glatka pomoću štapnog blendera. Umešajte sok od limete i začine i servirajte sa iseckanim listovima korijandera. Uživajte u potažu od batata i sočiva!

Pročitajte kako se pravi NAJBOLJA KROMPIR ČORBA

StvarUkusa/L.S.