Potažod batata icrvenog sočiva je jednostavan za pravljenje, prijaće vam za ručak ili za laganu večeru. Možda će vas zainteresovati i potaž od pečene crvene paprike sa hrskavim krutonima. Evo kako da napravite potaž od batata i sočiva!
Sastojci:
- 2 kašičice karija
- 3 kašike maslinovog ulja
- 2 glavice luka, narendane
- 1 jabuka, oljuštena i narendana
- 3 čena belog luka, zgnječena
- 20 g korijandera, stabljike iseckane
- komad svežeg korena đumbira, narendan
- 800 g batata
- 1,2 l povrtnog bujona
- 100 g crvenog sočiva
- 300 ml mleka
- sok od 1 limete
Recept za potaž od batata i sočiva
Pecite kari u šerpi
Za potaž od batata i crvenog sočiva stavite kari u prahu u veliku šerpu, a zatim pecite na srednjoj temperaturi 2 minuta. Dodajte maslinovo ulje, mešajući, dok začin cvrči u tiganju.
Dodajte povrće
Dodajte luk, jabuku, beli luk, stabljike korijandera i đumbir i začinite potaž, a zatim lagano pržite 5 minuta, povremeno mešajući.
Kuvajte sastojke
U međuvremenu ogulite, a zatim narendajte batat. Sipajte u tiganj sa bujonom, sočivom, mlekom i začinima, pa dinstajte poklopljeno 20 minuta.
Blendirajte i umešajte sok od limete
Blendajte dok ne postane glatka pomoću štapnog blendera. Umešajte sok od limete i začine i servirajte sa iseckanim listovima korijandera. Uživajte u potažu od batata i sočiva!
Pročitajte kako se pravi NAJBOLJA KROMPIR ČORBA
StvarUkusa/L.S.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom