Približava se Uskrs i vreme je da počnete da osmišljavate kako će izgledati vaša trpeza. Običaj je da se na ovaj praznik služi jagnjetina, ali možete da posluži i svinjetina. Meso ispecite u rerni, a uz njega poslužite osvežavajuću salatu koja će se mnogima dopasti. Napravite zelenu salatu sa paprikom i krastavcem, a obogatite je svežim sirom i prelivom od jogurta. 

Sastojci:

  • 300 g zelene salate
  • 1 krastavac
  • 1 paprika
  • 150 ml grčkog jogurta
  • 350 g svežeg sira 
  • mladi luk
  • 1 kašika soka od limuna  

Recept za osvežavajuću zelenu salatu sa paprikom i krastavcem:

18:03
Korak 1

Pripremite povrće 

Zelenu salatu dobro operite, a ako imate i sušilicu onda je osušite, jer će se preliv bolje zalepiti. Krastavac i papriku sitno iseckajte, a  jogurt posolite, pobiberite i sipajte sok od limuna. 

18:04
Korak 2

Napravite salatu 

U posudu stavite zelenu salatu, začinite po želji, pa sipajte malo preliva i sitno sira. Zatim dodajte krastavac i papriku, pa opet sipajte preliv i sir. Pospite seckanim mladim lukom. 

18:04
Korak 3

Ohladite salatu

Salatu stavite u frižider na nekih 4 sata, pa služite.

Pročitajte i ovo: Jednostavan trik da vam zelena salata duže traje!

BONUS VIDEO: 

Instagram/ _eating_with_emily Kako se pravi najbolja grčka salata

(StvarUkusa/S.B.)