Približava se Uskrs i vreme je da počnete da osmišljavate kako će izgledati vaša trpeza. Običaj je da se na ovaj praznik služi jagnjetina, ali možete da posluži i svinjetina. Meso ispecite u rerni, a uz njega poslužite osvežavajuću salatu koja će se mnogima dopasti. Napravite zelenu salatu sa paprikom i krastavcem, a obogatite je svežim sirom i prelivom od jogurta.
Sastojci:
- 300 g zelene salate
- 1 krastavac
- 1 paprika
- 150 ml grčkog jogurta
- 350 g svežeg sira
- mladi luk
- 1 kašika soka od limuna
Recept za osvežavajuću zelenu salatu sa paprikom i krastavcem:
Pripremite povrće
Zelenu salatu dobro operite, a ako imate i sušilicu onda je osušite, jer će se preliv bolje zalepiti. Krastavac i papriku sitno iseckajte, a jogurt posolite, pobiberite i sipajte sok od limuna.
Napravite salatu
U posudu stavite zelenu salatu, začinite po želji, pa sipajte malo preliva i sitno sira. Zatim dodajte krastavac i papriku, pa opet sipajte preliv i sir. Pospite seckanim mladim lukom.
Ohladite salatu
Salatu stavite u frižider na nekih 4 sata, pa služite.
Pročitajte i ovo: Jednostavan trik da vam zelena salata duže traje!
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem