Makarone možete da pravite sa prelivima i sastojcima po želji, a ako volite da kuvate i spremate, možete i sami da ih napravite, umesto da kupujete. Testo možete da napravite u boji, tako što ćete dodati određene sastojke. Sve i da se odlučite da makarone kupite, jelo će biti savšreno ukusno, jer se preliv pravi od paradajz sosa u koji se dodaju tikvice i leblebije. 

Sastojci:

  • 200 g makarona 
  • 400 g tikvica
  • 1 crni luk 
  • 6 čenova belog luka 
  • 1/2 kašičice tucane paprike 
  • 300 ml paradajz sosa 
  • 1 konzerva leblebija 
  • 1 kašičica sušenog origana
  • 1/4 kašičice šećera 
  • 125 ml vode
  • 24 g svežeg bosiljka

Recept za posne makarone sa tikvicama i leblebijama:

14:57
Korak 1

Ispržite tikvice i luk 

U tiganju na malo ulja propržite seckane tikvice, pa začinite po želji. Zatim ih izvadite na ubrus i u isti tiganj sipajte još malo ulja, pa propržite krupno sečene crni i beli luk. Pospite tucanom paprikom i pržite dok ne omekša. 

14:57
Korak 2

Dodajte ostale sastojke 

U tiganj sipajte paradajz sos, pa dodajte origano, so, šećer, kao i oprane leblebije i sipajte vodu. Sve lepo promešajte. 

14:57
Korak 3

Kuvajte

Kada krene tečnost da ključa, smanjite temperaturu, pa poklopite i kuvajte još 10-ak minuta. Zatim dodajte makarone koje ste skuvali, kao i tikvice, pa sipajte šolju vode u kojoj su se kuvale makarone. Promešajte, pa dodajte bosiljak i pobiberite. Sipajte malo maslinovog ulja i promešajte. 

Pročitajte i ovo: Pasta sa tikvicama

BONUS VIDEO: 

tiktok/eatwithalyssatiitle  brza brokoli pastakey

(StvarUkusa/S.B.)