Makarone možete da pravite sa prelivima i sastojcima po želji, a ako volite da kuvate i spremate, možete i sami da ih napravite, umesto da kupujete. Testo možete da napravite u boji, tako što ćete dodati određene sastojke. Sve i da se odlučite da makarone kupite, jelo će biti savšreno ukusno, jer se preliv pravi od paradajz sosa u koji se dodaju tikvice i leblebije.
Sastojci:
- 200 g makarona
- 400 g tikvica
- 1 crni luk
- 6 čenova belog luka
- 1/2 kašičice tucane paprike
- 300 ml paradajz sosa
- 1 konzerva leblebija
- 1 kašičica sušenog origana
- 1/4 kašičice šećera
- 125 ml vode
- 24 g svežeg bosiljka
Recept za posne makarone sa tikvicama i leblebijama:
Ispržite tikvice i luk
U tiganju na malo ulja propržite seckane tikvice, pa začinite po želji. Zatim ih izvadite na ubrus i u isti tiganj sipajte još malo ulja, pa propržite krupno sečene crni i beli luk. Pospite tucanom paprikom i pržite dok ne omekša.
Dodajte ostale sastojke
U tiganj sipajte paradajz sos, pa dodajte origano, so, šećer, kao i oprane leblebije i sipajte vodu. Sve lepo promešajte.
Kuvajte
Kada krene tečnost da ključa, smanjite temperaturu, pa poklopite i kuvajte još 10-ak minuta. Zatim dodajte makarone koje ste skuvali, kao i tikvice, pa sipajte šolju vode u kojoj su se kuvale makarone. Promešajte, pa dodajte bosiljak i pobiberite. Sipajte malo maslinovog ulja i promešajte.
Pročitajte i ovo: Pasta sa tikvicama
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem