Posne pljeskavice od spanaća, kinoe i krompira su odlična opcija za ručak i za sve osobe koje poste na ulju ili žele da jedu vegansku hranu. Ukoliko volite kinou, možda ćete želeti da napravite i posne tortilje sa crnim pasuljem i kinoom. Evo i kako da napravite posne pljeskavice od spanaća, kinoe i krompira.
Sastojci:
- 90 g kinoe
- 300 ml vode
- ¼ kašičice soli
- ¼ kašičice crvenog luka u prahu
- ¼ kašičice belog luka u prahu
- Prstohvat bibera
- 1 suvi kvasac
- 90 g krompira
- 400 g spanaća
- ¼ kašičice mlevene crvene paprike
- 1 kašičica maslinovog ulja
Recept za posne pljeskavice od spanaća, kinoe i krompira
Zagrejte rernu
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Obložite pleh papirom za pečenje i ostavite sa strane. Očistite krompir, stavite na pleh i pecite dok ne omekša, oko 45-60 minuta. Dok se krompir peče, pripremite kinou kombinovanjem kinoe, vode i soli u šerpi. Kada kinoa proključa, smanjite temeperaturu i poklopite je. Kuvajte 30 minuta bez podizanja poklopca dok se sva voda ne upije.
Pomešajte spanać i kinou
Dok se kinoa kuva lagano propržite spanać na maslinovom ulju dodajući malo soli i bibera. Posle 30 minuta umešajte kinou. Dodajte luk u prahu, beli luk u prahu, kvasac i biber i promešajte da se dobro sjedine. Kada se krompir ispeče i ohladi, prepolovite ga i izvucite sredinu u malu činiju i lagano izgnječite viljuškom.
Pecite pljeskavice
Pomešajte krompir i spanać u kinou i izmešajte samo da se sjedine. Zahvatite željenu količinu i dlanom oblikujte pljeskavicu. Ređajte pljeskavice na pleh obložen papirom za pečenje. Možete napraviti tanke ili debele pljeskavice, po želji. Pecite na 200 stepeni 15 minuta i potom pažljivo okrenite. Nastavite da pečete još 15 minuta dok ne porumene i ne postanu hrskave oko ivica. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohlade na plehu nekoliko minuta. Uživajte u posnim pljeskavicama od spanaća, kinoe i krompira.
Pročitajte kako da napravite kinou i jaje
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus