Posni pasulj sa povrćem je odličan zbog raznolikosti sastojaka, a pravi se jednostavno i bude gotov za manje od sat vremena. Ukoliko volite pasulj možda ćete želeti da napravite i pasulj sa krompirom po receptu Džejmija Olivera. Evo i kako se pravi posni pasulj sa povrćem.

Sastojci:

  • 250 g crnog pasulja
  • 50 g korena paškanata
  • 40 g korena peršuna
  • 70 g korena celera
  • 90 g šargarepe
  • 70 g crnog luka
  • 70 g crvenog luka
  • 90 g praziluka
  • 1,5 crvena sočna paprika
  • 2 lista lovora
  • So i biber, po ukusu
  • Mešavina suvog biljnog začina, po ukusu
  • 90 ml ulja
  • 1 veći čen belog luka
  • 3 kašičice mlevene paprike
  • 1/2 kašičice ljute mlevene paprike

Recept za posni pasulj sa povrćem

12:35
Korak 1

Potopite pasulj

Za posni pasulj sa povrćem, veče pre kuvanja potopite crni pasulj u hladnoj vodi preko noći. Sutradan tu vodu prospite i sipajte svežu vodu. Stavite na srednju temperaturu i pustite da provri. Nakon toga pasulj isperite pod mlazom tople vode, ocedite i stavite u lonac u kome ćete ga kuvati. Ukoliko vam je taj proces komplikovan možete i da kupite pasulj u konzervi i samo ga isperete pre kuvanja.

12:39
Korak 2

Iseckajte povrće

Kako biste skuvali čorbu, sitno iseckajte paškanat, šargarepu, papriku, celer, kao i crni i crveni luk i praziluk. Nakon što povrće iseckate ubacite ga zajedno sa listovima lovora u lonac sa pasuljem. Sve prelijte vodom tako da bude iznad pasulja. Uključite ringlu i podesite na srednju temperaturu i pustite da provri. Nakon toga kuvajte čorbu poklopljenu na tihoj vatri oko 2 do 2,5 sata.

12:39
Korak 3

Napravite zapršku

Pomenuli smo da vam nije potrebno brašno za zapršku. Zagrejte ulje u šerpi i kada se zagreje prodinstajte beli luk pa dodajte mlevenu papriku. Oko jedan minut dinstajte pa dodajte u pasulj. Na kraju ubacite so, biber, mešavinu suvih začina i pustite da se kuva još pet minuta. Servirajte i uživajte u posnom pasulju sa povrćem.

Pročitajte kako se pravi POSNI PASULJ SA KINOOM I LJUTOM PAPRIKOM

BONUS VIDEO

Instagram/evalongoria Posni čili po receptu Eve Longorije

StvarUkusa/L.S.