Pasulj je jelo koje se uglavnom sprema zimi, ali možete da ga jedete i u toku Uskršnjeg posta. Donosimo vam recept za prebranac koji se sprema na malo drugačiji način i u koji se dodaje ajvar. Ukus ovako pripremljenog prebranca je savršen, a možete da ga služite uz ribu ili uz neku salatu. 

Sastojci:

  • 3 crna luka 
  • 1 praziluk 
  • 500 g pasulja
  • 100 ml ulja
  • 3 kašike ajvara

Recept za prebranac sa ajvarom:

17:07
Korak 1

Potopite pasulj 

Pasulj potopite u vodu i ostavite tako sat vremena. Zatim prospite tu vodu i sipajte novu. Kuvajte 5 minuta, pa ponovo prosipete vodu i sipajte novu. Nakon toga kuvajte dok ne omekša. 

17:07
Korak 2

Propržite luk 

U tiganju na malo ulja propžite sitno seckan crni luk, pa posle par minuta dodajte i seckani praziluk. Pržite dok luk ne omekša, pa začinite po želji i dodajte ajvar. Sve lepo promešajte. 

17:07
Korak 3

Pecite pasulj

Ako imate zemljanu posudu super, a ako ne stavite proceđeni pasulj u tepsiju, pa sipajte šolju vode u kojoj se kuvao. Promešajte i dodajte luk sa ajvarom. Sve lepo sjedinite i ako je potrebno dodajte još začina. Pecite u rerni na 200°C oko 30 minuta. 

Pročitajte i ovo: Posni prebranac sa belim vinom

BONUS VIDEO: 

Instagram/evalongoria Posni čili po receptu Eve Longorije

(StvarUkusa/S.B.)