Pasulj je jelo koje se uglavnom sprema zimi, ali možete da ga jedete i u toku Uskršnjeg posta. Donosimo vam recept za prebranac koji se sprema na malo drugačiji način i u koji se dodaje ajvar. Ukus ovako pripremljenog prebranca je savršen, a možete da ga služite uz ribu ili uz neku salatu.
Sastojci:
- 3 crna luka
- 1 praziluk
- 500 g pasulja
- 100 ml ulja
- 3 kašike ajvara
Recept za prebranac sa ajvarom:
Potopite pasulj
Pasulj potopite u vodu i ostavite tako sat vremena. Zatim prospite tu vodu i sipajte novu. Kuvajte 5 minuta, pa ponovo prosipete vodu i sipajte novu. Nakon toga kuvajte dok ne omekša.
Propržite luk
U tiganju na malo ulja propžite sitno seckan crni luk, pa posle par minuta dodajte i seckani praziluk. Pržite dok luk ne omekša, pa začinite po želji i dodajte ajvar. Sve lepo promešajte.
Pecite pasulj
Ako imate zemljanu posudu super, a ako ne stavite proceđeni pasulj u tepsiju, pa sipajte šolju vode u kojoj se kuvao. Promešajte i dodajte luk sa ajvarom. Sve lepo sjedinite i ako je potrebno dodajte još začina. Pecite u rerni na 200°C oko 30 minuta.
Pročitajte i ovo: Posni prebranac sa belim vinom
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Cepkana svinjetina u roštilj sosu, ručak za prave gurmane
Prijavite se za „Lepa&Srećna“ konferenciju „Zdravlje žena Srbije“! Saznajte sve o prevenciji i lečenju raka dojke
Recept za jednostavnu pitu od heljde sa sirom i kajmakom