Pasulj je jelo koje se uglavnom sprema zimi, ali možete da ga jedete i u toku Uskršnjeg posta. Donosimo vam recept za prebranac koji se sprema na malo drugačiji način i u koji se dodaje ajvar. Ukus ovako pripremljenog prebranca je savršen, a možete da ga služite uz ribu ili uz neku salatu.
Sastojci:
- 3 crna luka
- 1 praziluk
- 500 g pasulja
- 100 ml ulja
- 3 kašike ajvara
Recept za prebranac sa ajvarom:
Potopite pasulj
Pasulj potopite u vodu i ostavite tako sat vremena. Zatim prospite tu vodu i sipajte novu. Kuvajte 5 minuta, pa ponovo prosipete vodu i sipajte novu. Nakon toga kuvajte dok ne omekša.
Propržite luk
U tiganju na malo ulja propžite sitno seckan crni luk, pa posle par minuta dodajte i seckani praziluk. Pržite dok luk ne omekša, pa začinite po želji i dodajte ajvar. Sve lepo promešajte.
Pecite pasulj
Ako imate zemljanu posudu super, a ako ne stavite proceđeni pasulj u tepsiju, pa sipajte šolju vode u kojoj se kuvao. Promešajte i dodajte luk sa ajvarom. Sve lepo sjedinite i ako je potrebno dodajte još začina. Pecite u rerni na 200°C oko 30 minuta.
Pročitajte i ovo: Posni prebranac sa belim vinom
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus