Cimet rolnice su slatko pecivo koje se obično služi u severnoj Evropi (uglavnom u Skandinaviji) i Severnoj Americi. One imaju i svoj nacionalni dan koji se obežava 4. oktobra u Švedskoj. Pripremaju se od lisnatog testa koje se pospipa cimetom i šećerom. Na kraju se cimet rolnice prelivaju belom glazurom. Kako je u toku Uskršnji post predlažemo vam da isprobate i recept za posne cimet rolnice

Sastojci:

  • 500 g lisnatog testa 
  • 50 g smeđeg šećera 
  • 2-3 kašike cimeta 
  • malo margarina
  • Za preliv: 
  • šećer u prahu 
  • voda 

Recept za posne cimet rolnice:

16:18
Korak 1

Pripremite testo 

Lisnato testo lepo odmrznite, pa ga razvucite oklagijom. U posudi pomešajte šećer i cimet, pa pospite po testu. Urolajte i isecite pužiće. 

16:19
Korak 2

Poređajte rolnice na pleh 

Poređajte dobijene rolnice na pleh obložen pek papirom, pa premažite istopljenim margarinom. 

16:19
Korak 3

Pecite 

Ispecite na 200°C oko 30 minuta, pa prelijte šećerom u prahu koji ste pomešali sa vodom. 

Pročitajte i ovo: Kako se prave rolnice sa cimetom

BONUS VIDEO: 

(StvarUkusa/S.B.)