Cimet rolnice su slatko pecivo koje se obično služi u severnoj Evropi (uglavnom u Skandinaviji) i Severnoj Americi. One imaju i svoj nacionalni dan koji se obežava 4. oktobra u Švedskoj. Pripremaju se od lisnatog testa koje se pospipa cimetom i šećerom. Na kraju se cimet rolnice prelivaju belom glazurom. Kako je u toku Uskršnji post predlažemo vam da isprobate i recept za posne cimet rolnice.
Sastojci:
- 500 g lisnatog testa
- 50 g smeđeg šećera
- 2-3 kašike cimeta
- malo margarina
- Za preliv:
- šećer u prahu
- voda
Recept za posne cimet rolnice:
Pripremite testo
Lisnato testo lepo odmrznite, pa ga razvucite oklagijom. U posudi pomešajte šećer i cimet, pa pospite po testu. Urolajte i isecite pužiće.
Poređajte rolnice na pleh
Poređajte dobijene rolnice na pleh obložen pek papirom, pa premažite istopljenim margarinom.
Pecite
Ispecite na 200°C oko 30 minuta, pa prelijte šećerom u prahu koji ste pomešali sa vodom.
Pročitajte i ovo: Kako se prave rolnice sa cimetom
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Tri vrste oblandi od jedne smese
Carska pita za predjelo za Aranđelovdan
Slana torta sa šunkom i sirom kao slavsko predjelo
Najbolji čizkejk sa medom
Osvežavajuća salata od krastavaca