Cimet rolnice su slatko pecivo koje se obično služi u severnoj Evropi (uglavnom u Skandinaviji) i Severnoj Americi. One imaju i svoj nacionalni dan koji se obežava 4. oktobra u Švedskoj. Pripremaju se od lisnatog testa koje se pospipa cimetom i šećerom. Na kraju se cimet rolnice prelivaju belom glazurom. Kako je u toku Uskršnji post predlažemo vam da isprobate i recept za posne cimet rolnice.
Sastojci:
- 500 g lisnatog testa
- 50 g smeđeg šećera
- 2-3 kašike cimeta
- malo margarina
- Za preliv:
- šećer u prahu
- voda
Recept za posne cimet rolnice:
Pripremite testo
Lisnato testo lepo odmrznite, pa ga razvucite oklagijom. U posudi pomešajte šećer i cimet, pa pospite po testu. Urolajte i isecite pužiće.
Poređajte rolnice na pleh
Poređajte dobijene rolnice na pleh obložen pek papirom, pa premažite istopljenim margarinom.
Pecite
Ispecite na 200°C oko 30 minuta, pa prelijte šećerom u prahu koji ste pomešali sa vodom.
Pročitajte i ovo: Kako se prave rolnice sa cimetom
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus