Italijanski kromboloni punjeni i preliveni pistaćima i čokoladom oduševiće svakog kome ponudite ovaj dezert. Možda će vam biti interesantan i brzi kolač od limuna. Italijanski kromboloni moraju da odstoje u frižideru tokom noći, pre nego što ih napunite i prelijete filovima. Evo kako se prave!
Sastojci za krombolone:
- 500 g običnog brašna
- 4 kašike šećera
- 70 ml mleka
- 90 ml vode
- 7 g kvasca
- 1 kašičica soli
- 4 kašike omekšanog putera
- 200 g hladnog putera (za namazati svaki sloj)
Punjenje od pistaća:
- 150 ml slatke pavlake
- 1,5 kašika paste od pistaća
Punjenje od lešnika:
- 150 ml slatke pavlake
- 1,5 kašika paste od lešnika
Čokoladni preliv od pistaća:
- 1/2 šolje otopljene bele čokolade
- 1 kašika paste od pistacija
Preliv od tamne čokolade:
- 60 g tamne čokolade
- 2,5 kašike putera
Recept za Italijanske krombolone sa psitaćima i čokoladom:
Pomešajte sastojke za testo:
Za italijanske krombolone, mešajte sastojke za testo 10-15 minuta dok testo ne prestane da se lepi. Zatim ostavite da odstoji 50 minuta dok se veličina skoro ne udvostruči. Ostavite u frižideru 1-2 sata.
Podelite testo:
Kada izvadite testo za krombolone iz frižidera, podelite ga na 16-18 jednakih delova i spljoštite svaku loptu u palačinku. Svaki sloj namažite hladnim puterom i slažite palačinku jednu preko druge. Zamotajte najlonskom folijom i stavite testo u frižider preko noći.
Napravite rolne i pecite ih:
Sledećeg dana, poravnajte testo za krombolone. Secite ga horizontalno i urolajte. Stavite svaku rolnu u kalup za torte i ostavite da odstoji 15 minuta. Kada je gotovo, testo za pecivo premažite žumancem i pecite na 200 C 20-30 minuta.
Napravite prelive i punite krombolone:
U međuvremenu napravite prelive i filove, probušite krombolone štapićem i punite ih filovima po želji. Prelijte prelivima od pistaća i čokolade. Uživajte u italijanskim krombolonama sa pistaćima i čokoladom! Pogledajte video:
Pročitajte kako se pravi BOSTONSKI KREM KOLAČ
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom