Bostonke krem kocke su popularan američki kolač koji neodoljivo podseća na naše ledene kocke. Ispeče se mekani biskvit koji se preliva kremom od dve vrste mleka, a na kraju ide čokoladni ganaš. Isprobajte recept za ovaj predivan kolač, jer ćete sigurno uživati u ukusu.

Sastojci:

  • Za fil:
  • 4 žumanceta
  • 400 g kondenzovanog mleka
  • 250 ml mleka
  • 2 kašike brašna
  • 2 kašike putera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • Za biskvit: 
  • 7 jaja
  • 250 g šećera
  • 120 ml ulja 
  • 160 ml mleka 
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • 270 g brašna
  • 1/2 kašike praška za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica sirćeta
  • Za ganaš:
  • 200 ml slatke pavlake 
  • 150 g čokolade

Recept za bostonski krem kolač:

17:40
Korak 1

Napravite biskvit

Umutite žumanca sa šećerom, pa sipajte ulje, mleko i vanilu. Dobro sjedinite. Zatim dodajte prosejano brašno, prašak za pecivo i so. Lepo promešajte. Umutite belanca sa sirćetom u čvrst šne, pa postepeno dodajte šećer (150 g) i nastavite da mutite. Šne dodajte u smesu sa žumancima i lagano umešajte. Sipajte smesu u tepsiju koju ste obložili pek papirom i pecite na 170°C oko 35-40 minuta. Čačkalicom proverite da li je gotov. Izvadite biskvit ohladi i skinite mu pek papir.

17:40
Korak 2

Napravite fil

U šerpi pomešajte žumanca, mleko i kondenzovano mleko. Sve lepo sjedinite, pa dodajte brašno i promešajte. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Na kraju dodajte puter i vanilu, pa lepo promešajte. Procedite fil kroz sito i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se ohladi na sobnoj temepraturi. 

17:40
Korak 3

Ređajte kolač

Kada se biskvit ohladi stavite ga u tepsiju i premažite filom. Stavite u frižider dok pripremite ganaš. Istopite čokoladu sa slatkom pavlakom i prelijte preko kolača. Vratite u frižider da se stegne 3 sata ili preko noći. 

Pročitajte i ovo: Najlepši snežni kolač

BONUS VIDEO:

Kolač čokoladne šišarke TikTok/_bellabakes

(StvarUkusa/S.B.)