Bostonke krem kocke su popularan američki kolač koji neodoljivo podseća na naše ledene kocke. Ispeče se mekani biskvit koji se preliva kremom od dve vrste mleka, a na kraju ide čokoladni ganaš. Isprobajte recept za ovaj predivan kolač, jer ćete sigurno uživati u ukusu.
Sastojci:
- Za fil:
- 4 žumanceta
- 400 g kondenzovanog mleka
- 250 ml mleka
- 2 kašike brašna
- 2 kašike putera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- Za biskvit:
- 7 jaja
- 250 g šećera
- 120 ml ulja
- 160 ml mleka
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 270 g brašna
- 1/2 kašike praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica sirćeta
- Za ganaš:
- 200 ml slatke pavlake
- 150 g čokolade
Recept za bostonski krem kolač:
Napravite biskvit
Umutite žumanca sa šećerom, pa sipajte ulje, mleko i vanilu. Dobro sjedinite. Zatim dodajte prosejano brašno, prašak za pecivo i so. Lepo promešajte. Umutite belanca sa sirćetom u čvrst šne, pa postepeno dodajte šećer (150 g) i nastavite da mutite. Šne dodajte u smesu sa žumancima i lagano umešajte. Sipajte smesu u tepsiju koju ste obložili pek papirom i pecite na 170°C oko 35-40 minuta. Čačkalicom proverite da li je gotov. Izvadite biskvit ohladi i skinite mu pek papir.
Napravite fil
U šerpi pomešajte žumanca, mleko i kondenzovano mleko. Sve lepo sjedinite, pa dodajte brašno i promešajte. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Na kraju dodajte puter i vanilu, pa lepo promešajte. Procedite fil kroz sito i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se ohladi na sobnoj temepraturi.
Ređajte kolač
Kada se biskvit ohladi stavite ga u tepsiju i premažite filom. Stavite u frižider dok pripremite ganaš. Istopite čokoladu sa slatkom pavlakom i prelijte preko kolača. Vratite u frižider da se stegne 3 sata ili preko noći.
Pročitajte i ovo: Najlepši snežni kolač
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Bezglutenski posni slavski kolač
Vazdušaste kiflice zalivene jogurtom
Zapečeni posni prebranac
Najlepši ukrasi za slavske kolače
Recept za najbolji kikiriki puter