Ako želite da na slavskom stolu poslužite različite vrste sitnih kolača, predlažemo da uvrstite i ove. Kremasti iznutra, a preko krckava čokoladna glazura sa kikirikijem. Ovi sitni kolači se zaista jednostavno prave, a posle samo čekate da se stegnu u zamrzivaču. Odličan su predlog za Svetog Jovana, ali i kada vam se jede nešto slatko. Kombinacija kokosa, meda, krem sira i kikirikija je prosto neodoljiva. 

Sastojci:

  • 350 g krem sira 
  • 90 g kokosovog ulja
  • 50 g meda 
  • 20 g kakaoa
  • 1 kašika ekstrakta vanile 
  • Za glazuru:
  • 200 g čokolade 
  • 30 ml ulja 
  • 200 g kikirikija 

Recept za sitne kolače sa čokoladom i kikirikijem:

12:43
Korak 1

Pomešajte sastojke 

U posudi pomešajte krem sir, istopljeno kokosovo ulje, med, kakao i vanilu. Sve dobro sjedinite mikserom. Sipajte fil u veći kalup za led, pa stavite u zamrzivač da se stegne (nekih 3 sata). 

12:44
Korak 2

Napravite glazuru

Istopite čokoladu sa uljem, pa u nju dodajte sitno seckane lešnike.

12:44
Korak 3

Uvljajte kolače u glazuru

Izvadite kolače iz kalupa, pa uvaljajte u ohlađenu glazuru. Poređajte na tacnu, pa vratite u zamrzivač da se stegnu još nekih 10 minuta. 

Pročitajte i ovo: Sitni kolači sa plazmom i belom čokoladom

BONUS VIDEO: 

Čokoladne punjene praline  instagram/cookistwow

(StvarUkusa/S.B.)