Čizkejk se u antičkoj Grčkoj služio kao svadbena torta i pravio se od 3 sastojka, kao što su sir, brašno i mleko, a nekada se dodavao i med. Danas postoji milion recepata za čizkejk, a sve popularnije postaju i mini verzije. Danas vam donosimo sjajan recept za mini čizkejk sa voćem koji ne samo da je preukusan, nego i prelepo izgleda, pa će ukrasiti svaku slavsku trpezu. 

Sastojci

  • 150 g keksa
  • 60 g neslanog putera
  • Za nadev: 
  • 300 g krem sira
  • 80 g šećera
  • 2 jajeta
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1 kašika limunovog soka
  • 1,5 kašika brašna
  • Još: 
  • džem 
  • voće



Recept za mini čizkejk sa voćem:

10:10
Korak 1

Napravite podlogu 

Keks prvo izblendirajte, a onda pomešajte sa istopljenim puterom. Sve dobro sjedinite, a onda u kalup za mafine stavite papirne kalupe. Utisnite smesu sa keksom na dno i dobro pritisnite rakijskom čašom. Stavite kalup u frižider dok pripremate nadev.

10:11
Korak 2

Napravite nadev

Umutite krem sir sa šećer, pa postepeno dodajte jaja i nastavite da mutite. Zatim sipajte vanilu i sok od limuna, kao i brašno i ponovo sve umutite. Sipajte nadev preko podloge od keksa. 

10:11
Korak 3

Pecite mini čizkejk

Pecite mini čizkejk u rerni na 160°C oko 15 minuta. 

10:19
Korak 4

Dekorišite mini čizkejk

Dekorišite mini čizkejk džemom po želji, kao i voćem.

Pročitajte i ovo: Čokoladni mini čizkejk

BONUS VIDEO: 

Japanski čizkejk od čokolade  Instagram/foodiies_lifee

(StvarUkusa/S.B.)