Brzi kolačod limuna ne samo da se lako pravi, nego se prhko testo topi u ustima uz sokove citrusa. Možda ćete poželeti da napravite i lava kolač od limuna i bele čokolade! Brzi kolač od limuna se pravi u par poteza, a zamirisaće celu kuću. Evo kako da ga napravite!
Sastojci:
- 225 g putera, omekšanog
- 225 g šećera
- 4 jajeta
- 225 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 limun, sa korom
- Za preliv sa kišom
- 1½ limun, iscedite sok
- 85 g šećera u prahu
Recept za brzi kolač od limuna:
Zagrejte rernu i pripremite testo za kolač:
Brzi kolač od limuna počnite tako što ćete da zagrejete rernu na 180C. Umutite puter i šećer dok ne postanu kremasti, a zatim dodajte jaja, jedno po jedno, polako mešajući. Prosejte brašno koje se samo diže, pa dodajte limunovu koricu i mešajte dok se dobro ne sjedine. Kalup za vekne obložite papirom za pečenje, a zatim ubacite smesu i poravnajte vrh kašikom.
Pecite kolač i napravite preliv:
Pecite 45-50 minuta dok čačkalica kojom ćete isprobati kolač ne bude suva. Dok se torta hladi u kalupu, pomešajte limunov sok i šećer u prahu da dobijete preliv za kolač. Topao kolač izbockajte, pa prelijte pripremljenim prelivom – sok će potonuti, a šećer će formirati divnu, hrskavu koricu preko kolača. Uživajte u brzom kolaču od limuna!
Saznajte recept za NEODOLJIVI KOLAČ SA KREM SIROM I LIMUNOM
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus