Pite nam dolaze iz antičke Grčke, a prave se sa raznim nadevima. U Srbiji su najpopularnije burek i gibanica, a ako i vi volite da ih jedete, a postite, onda obavezno isprobajte ovaj recept. Napravite posnu pitu sa kiselim kupusom (ribancem) koja je gotova za manje od 40 minuta.
Sastojci:
- 500 g kora za pitu
- 1 pakovanje kupusa ribanca
- 2 crna luka
- 50 ml vode
- 50 ml ulja
Recept za posnu pitu sa kiselim kupusom:
Pripremite nadev
U tiganju na malo ulja propržite sitno seckan crni luk. Kada on omekša dodajte ribanac i sipajte malo vode. Začinite po želji, pa kuvajte dok kupus ne omekša. Po potrebi dolivajte po malo vode.
Napravite kore
Podelite kore na 3 dela po 7 kora. Zatim stavite jednu koru, poprskajte uljem i vodom, pa stavite drugu koru i ponavljajte postupak dok ne utrošite svih sedam kora. Na poslednju koru stavite nadev i urolajte. Tako uradaite i sa preostalim korama. Treba da dobijete 3 rolata.
Pecite pitu
Poređajte pite u pleh obložen pek papirom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 35 minuta.
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem
Tri vrste oblandi od jedne smese