Mnogi ljudi se ustručavaju da prave domaće kiflice, jer misle kako im testo neće uspeti. Zato je bitno da imate dobar recept, a mi vam predlažemo da isprobate i ovaj. Uz naš recept za testo kiflice će vam sigurno uspeti iz prvog pokušaja, a umesto da ih punite standardnim nadevima, koristite povrće. Ovako pripremljene kiflice možete da jedete i u toku posta.
Sastojci:
- 400 g brašna
- 200 ml posnog jogurta
- 1 kvasac
- 100 ml ulja
- 100 ml tople vode
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 1 paradajz
- 1 paprika
- 1 crni luk
- 1 manja tikvica
Recept za posne kiflice punjene povrćem:
Umesite testo
U posudi pomešajte mlaku vodu, kvasac i šećer. Dobro sjedinite i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se aktivira 10 minuta. Zatim sipajte posni jogurt, ulje, pa dodajte prosjano brašno i so. Umesite glatko testo, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođe nekih sat vremena.
Pripremite povrće
U tiganju na malo ulja propržite sitno seckan crni luk, pa kada omekaša dodajte seckani paradajz, papriku i tikvicu. Pržite dok povrće ne bude gotovo. Začinite po želji i promešajte.
Napunite kiflice
Testo podelite na 6 jednakih delova i oblikujte loptice. Svaku lopticu razvucite u krug i isecite trouglove. Nafilujte povrćem i urolajte.
Pecite kiflice
Poređajte kiflice u pleh obložen pek papirom, pa na svaku stavite parče margarina. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta.
Pročitajte i ovo: Posne kiflice koje se peku samo 10 minuta
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem