Mnogi ljudi se ustručavaju da prave domaće kiflice, jer misle kako im testo neće uspeti. Zato je bitno da imate dobar recept, a mi vam predlažemo da isprobate i ovaj. Uz naš recept za testo kiflice će vam sigurno uspeti iz prvog pokušaja, a umesto da ih punite standardnim nadevima, koristite povrće. Ovako pripremljene kiflice možete da jedete i u toku posta.

Sastojci:

  • 400 g brašna
  • 200 ml posnog jogurta
  • 1 kvasac 
  • 100 ml ulja 
  • 100 ml tople vode 
  • 1 kašičica soli 
  • 1 kašičica šećera
  • 1 paradajz
  • 1 paprika 
  • 1 crni luk
  • 1 manja tikvica

Recept za posne kiflice punjene povrćem:

15:47
Korak 1

Umesite testo 

U posudi pomešajte mlaku vodu, kvasac i šećer. Dobro sjedinite i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se aktivira 10 minuta. Zatim sipajte posni jogurt, ulje, pa dodajte prosjano brašno i so. Umesite glatko testo, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođe nekih sat vremena. 

15:52
Korak 2

Pripremite povrće 

U tiganju na malo ulja propržite sitno seckan crni luk, pa kada omekaša dodajte seckani paradajz, papriku i tikvicu. Pržite dok povrće ne bude gotovo. Začinite po želji i promešajte. 

15:52
Korak 3

Napunite kiflice 

Testo podelite na 6 jednakih delova i oblikujte loptice. Svaku lopticu razvucite u krug i isecite trouglove. Nafilujte povrćem i urolajte. 

15:52
Korak 4

Pecite kiflice 

Poređajte kiflice u pleh obložen pek papirom, pa na svaku stavite parče margarina. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta. 

Pročitajte i ovo: Posne kiflice koje se peku samo 10 minuta

BONUS VIDEO: 

instagram/cookistwow  kiflice od prhkog testa sa višnjama

(StvarUkusa/S.B.)