Bakin kolač koji je decenijama jedan od omiljenih kolača, odličan je za putovanje, možete da ga jedete suvog bez dodataka, ali ako poželite napravite sos od višanja i jedite bakin kolač sa time. Samo je mašta granica za kombinovanje ovog vafla sa drugim ukusima. Saznajte kako se pravi!

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 225 g brašna
  • 1 kašika šećera (opciono)
  • 250 ml mleka
  • 50 g putera, rastopljenog i ohlađenog
  • ½ kašičice ekstrakta vanile (opciono)
  • 1 kašika ulja
  • sos od višnje i šećer u prahu, za posluživanje (opciono)

Recept za bakin kolač:

13:18
Korak 1

Umutite jaja, šećer, puter

Za dobar bakin kolač, razbijte jaja (za pahuljaste vafle, koristite samo žumance u ovoj fazi) u veliku činiju, a zatim dodajte brašno i obilan prstohvat soli. Dodajte šećer, ako koristite, a zatim postepeno umutite mleko, a zatim otopljeni puter dok ne postane glatko. Umutite vanilu, ako koristite. Ako ste odlučili da pravite pahuljastije vafle, umutite belanca, a zatim ih nežno umešajte u testo. Alternativno, napravite testo tako što ćete mešati sve sastojke zajedno pomoću blendera ili ručnog blendera. Može se napraviti 1-2 sata unapred i ohladiti.

13:26
Korak 2

Pecite vafle u aparatu

Zagrejte aparat za bakin kolač prateći uputstva proizvođača, premažite ga sa malo ulja, a zatim sipajte dovoljno testa da pokrije površinu. Kuvajte prema uputstvima proizvođača (obično 5-6 minuta) dok bakin kolač ne postane zlatno smeđi i hrskav. Poslužite odmah ili držite na toplom dok pravite ostalo. Prelijte sirupom od višanja ili pospite šećerom u prahu, ako želite. Uživajte u najboljem bakinom kolaču!

Pročitajte kako da napravite LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE

BONUS VIDEO:

TikTok/themodernnonna Slatka torta sa tikvicama

StvarUkusa/L.S.