1. Višnje (sveže ili smrznute) prelijte vodom, pošećerite i kuvajte desetak minuta.
2. Na ulju propržite brašno (kao za zapršku), ali tako da ostane svetlo.
3. U skuvane višnje, zajedno s tečnošcu u kojoj su se kuvale, sipajte uprženo brašno uz lagano mešanje i posolite po ukusu.
4. Kuvajte sos sve dok ne postane gladak i dovoljno gust. Ako vam se ucini da je pregust, dodajte vode, a ako je redak, kuvajte malo duže ili dodajte još svetle zaprške.
Napomena: Ovaj sos u Vojvodini služe uz bečke šnicle, dinstanu teletinu, s krompirom... Možete ga koristiti i za deserte, ali onda umesto brašna upotrebite gustin koji cete rastvoriti u malo hladne vode.
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Sezonska pasta sa bundevom
Slatka kukuruzna pita
Lagani pileći gulaš sa povrćem