Obogatite jelovnik sjajnim receptom za najukusniji posni prebranac. U ovaj aromatični prebranac ide ruzmarin, ali i jedno alkoholno piće. Sipa se belo vinou zapršku, a tekstura je kremastija. U recept ide praziluk, koji se najpre ispeče.

Sastojci:

  • 4 veće stabljike praziluka
  • 30 ml ulja
  • 2 kašike brašna
  • 4 mlevena čena belog luka
  • 300 ml biljnog mleka
  • 100 ml belog vina
  • 1 grančica ruzmarina
  • 3 kašike suvog kvasca
  • 800 g pasulja iz konzerve
  • so po ukusu
  • biber po ukusu

Recept za posni prebranac sa belim vinom:

Odrežite vrhove praziluka, tamo gde počinju stabljike da se rascvetavaju. Poređajte praziluk po plehu, pa pecite 35-40 minuta na 200°C. U tiganju zagrejte ulje na srednjoj vatri, pa dodajte brašno i beli luk, pa mešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu. Dodajte postepeno biljno mleko, mešajući čitavo vreme dok smesa ne postane glatka. Ubacite grančicu ruzmarina i sipajte belo vino, promešajte, pa ostavite da proključa. Nakon toga kuvajte još 5-6 minuta uz neprestano mešanje, kako bi se zgusnuo. Uklonite grančicu ruzmarina, pa dodajte kvasac. Pobiberite i posolite po ukusu. Praziluk presecite po dužini, pa izvadite unutrašnjost, a spoljašnju ljusku koja je preprečena bacite. Unutrašnjosr praziluka izgnječite, pa ga ubacite zajedno sa pasuljem. Dobro promešajte pa pecite prebranac oko 15-20 minuta na 200°C, odnosno dok ne porumeni. Služite posni prebranac uz tostiran hleb.Preporulujemo i posni prebranac sa kečapom.

BONUS VIDEO:

Instagram/evalongoria Posni čili po receptu Eve Longorije

 Izvor: StvarUkusa/J.K.