Pasulj je bogat izvor belančevina, kalijuma, kalcijuma, fosfora i gvožđa, a možete da ga dodate u salatu, da napravite prilog ili glavno jelo... Kako je danas Krstovdan, predlažemo da za ručak poslužite prebranac, a napravite ga po ovom receptu. Ne samo da je preukusan, nego se sprema i mnogo lakše od običnog jer se koristi pasulj iz konzerve, pa nema dugog kuvanja. Osim toga, ovaj prebranac se izdvaja i po tome što se priprema puno začina, kao i karamelizovani luk što ga čini još aromatičnijim.
- Sastojci:
- 1 crni luk
- 3 čena belog luka
- 1 konzerva paradajza
- 2 konzerve pasulja
- 2 kašike paradajz pirea
- 2 konzerve pelata
- 3 kašike vinskog sirćeta
- 2 kašike smeđeg šećera
- 1 kašičica tucane paprike
- 1 kašičica slatke paprike
- 1/2 kašičice bibera
- 1/2 kašičice sušenog timijana
Priprema:
U tiganju zagrejte malo ulja, pa dodajte sitno seckani crni luk i dobro posolite, a kada on omekša dodajte seckani beli, kao i šećer. Dobro promešajte, pa sipajte sirće. Kuvajte dok ne ispari, a onda začinite slatkom i tucanom paprikom, timijanom i biberom.Dodajte paradajz pire i pelat i sve dobro promešajte. Zatim u šerpu dodajte i oceđeni pasulj i promešajte. Kuvajte nekih 5 minuta, pa prebacite u rernu i pecite na 180°C oko 15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem