Pasulj je bogat izvor belančevina, kalijuma, kalcijuma, fosfora i gvožđa, a možete da ga dodate u salatu, da napravite prilog ili glavno jelo... Kako je danas Krstovdan, predlažemo da za ručak poslužite prebranac, a napravite ga po ovom receptu. Ne samo da je preukusan, nego se sprema i mnogo lakše od običnog jer se koristi pasulj iz konzerve, pa nema dugog kuvanja. Osim toga, ovaj prebranac se izdvaja i po tome što se priprema puno začina, kao i karamelizovani luk što ga čini još aromatičnijim. 

  • Sastojci:
  • 1 crni luk
  • 3 čena belog luka
  • 1 konzerva paradajza
  • 2 konzerve pasulja
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 2 konzerve pelata
  • 3 kašike vinskog sirćeta
  • 2 kašike smeđeg šećera
  • 1 kašičica tucane paprike 
  • 1 kašičica slatke paprike 
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1/2 kašičice sušenog timijana

Priprema:

U tiganju zagrejte malo ulja, pa dodajte sitno seckani crni luk i dobro posolite, a kada on omekša dodajte seckani beli, kao i šećer. Dobro promešajte, pa sipajte sirće. Kuvajte dok ne ispari, a onda začinite slatkom i tucanom paprikom, timijanom i biberom.Dodajte paradajz pire i pelat i sve dobro promešajte. Zatim u šerpu dodajte i oceđeni pasulj i promešajte. Kuvajte nekih 5 minuta, pa prebacite u rernu i pecite na 180°C oko 15 minuta. 

Instagram/evalongoria Posni čili po receptu Eve Longorije

Izvor: Stvar ukusa