Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AROMATIČNI PREBRANAC: Tajna je u karamelizovanom luku i začinima, a sprema se brže od originala

Danas je Krstovdan, a običaj je da se na ovaj praznik posti, pa vam predlažemo sjajan recept za aromatični prebranac.

 Aromatični prebranac Izvor: Printscreen/YT/Chef Tom Kerridge

Pasulj je bogat izvor belančevina, kalijuma, kalcijuma, fosfora i gvožđa, a možete da ga dodate u salatu, da napravite prilog ili glavno jelo... Kako je danas Krstovdan, predlažemo da za ručak poslužite prebranac, a napravite ga po ovom receptu. Ne samo da je preukusan, nego se sprema i mnogo lakše od običnog jer se koristi pasulj iz konzerve, pa nema dugog kuvanja. Osim toga, ovaj prebranac se izdvaja i po tome što se priprema puno začina, kao i karamelizovani luk što ga čini još aromatičnijim. 

  • Sastojci:
  • 1 crni luk
  • 3 čena belog luka
  • 1 konzerva paradajza
  • 2 konzerve pasulja
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 2 konzerve pelata
  • 3 kašike vinskog sirćeta
  • 2 kašike smeđeg šećera
  • 1 kašičica tucane paprike 
  • 1 kašičica slatke paprike 
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1/2 kašičice sušenog timijana

Priprema:

U tiganju zagrejte malo ulja, pa dodajte sitno seckani crni luk i dobro posolite, a kada on omekša dodajte seckani beli, kao i šećer. Dobro promešajte, pa sipajte sirće. Kuvajte dok ne ispari, a onda začinite slatkom i tucanom paprikom, timijanom i biberom.Dodajte paradajz pire i pelat i sve dobro promešajte. Zatim u šerpu dodajte i oceđeni pasulj i promešajte. Kuvajte nekih 5 minuta, pa prebacite u rernu i pecite na 180°C oko 15 minuta. 

Pogledajte

01:38
Posni čili po receptu Eve Longorije
Izvor: Instagram/evalongoria
Izvor: Instagram/evalongoria

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti