Za današnji posni ručak napravite ribu, a ovaj recept za oslić u kremastom sosu od limuna će vas oduševiti. Uživajte!

Danas se obeležava Krstovdan, dan kada je pronađen Časni krst na kojem je razapet Isus Hrist. Na ovaj veliki praznik treba da se posti, a mi vam predlažemo da napravite raskošan ručak za celu porodicu. Izaberite ribu, a kao prilog poslužite povrće ili krompir salatu. Naš predlog je da napravite osliću kremastom sosu od limuna koji se peče maximum 12 minuta.
- Sastojci:
- 4 fileta oslića
- 50 g margarina
- 50 ml posne pavlake za kuvanje
- 1-2 čena belog luka
- 1 kašika senfa
- 1,5 kašika limunovog soka
- 1,5 kašika seckanog crnog luka
- 1 veza peršuna
Priprema:
Filete ribe posolite i pobiberite, pa poređajte u tepsiju. Istopite margarin, pa pomešajte sa pavlakom za kuvanje, sokom od limuna, senfom i mlevenim belim lukom, pa začinite. Dobro sjedinite smesu i prelijte preko ribe. Preko pospite seckani crni luk. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 10-12 minuta. Ukrasite seckanim peršunom i krišama limuna.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.