Brijanka je izdašno jelo koje sadrži i proteine i ugljene hidrate, a dodaju mu se još i lovorov list, mak i puter. Možda ćete želeti da napravite i pečeni krompir punjen belim lukom i sirom. Evo kako se pravi brijanka!

Sastojci:

  • 4 krompira
  • 60 g pasulja
  • 1 lovorov list
  • 2 ljute paprike, iseckane
  • 3 pune kašike maka
  • 50 g putera
  • so i biber po ukusu

Recept za brijanku

16:16
Korak 1

Kuvajte krompir i pasulj

Za brijanku oljuštite i isecite krompir. Stavite u lonac sa slanom vodom i kuvajte dok krompir ne bude spreman. Dodajte i lovorov list i ljutu papriku. Istovremeno, u drugoj šerpi prokuvajte pasulj.

16:20
Korak 2

Pomešajte sastojke

Vodu od kuvanog krompira sipajte u šolju i čuvajte. Izvadite lovorov list. Dodajte pasulj, puter i mak u šerpu sa krompirom. Dobro izgnječite tako da se svi sastojci sjedine.

16:21
Korak 3

Dodajte vodu

Podesite konzistenciju pasirane smese sa vodom od kuvanja krompira. Treba da se dobije konzistencija gustog pirea. Uživajte u brijanki!

Pročitajte kako da napravite Domaće krompir kuglice sa sirom

BONUS VIDEO

Jelo od pire i pečenog krompira Instagram/dontgobaconmyheart_

StvarUkusa/L.S.