Brijanka je izdašno jelo koje sadrži i proteine i ugljene hidrate, a dodaju mu se još i lovorov list, mak i puter. Možda ćete želeti da napravite i pečeni krompir punjen belim lukom i sirom. Evo kako se pravi brijanka!
Sastojci:
- 4 krompira
- 60 g pasulja
- 1 lovorov list
- 2 ljute paprike, iseckane
- 3 pune kašike maka
- 50 g putera
- so i biber po ukusu
Recept za brijanku
16:16
Korak 1
Kuvajte krompir i pasulj
Za brijanku oljuštite i isecite krompir. Stavite u lonac sa slanom vodom i kuvajte dok krompir ne bude spreman. Dodajte i lovorov list i ljutu papriku. Istovremeno, u drugoj šerpi prokuvajte pasulj.
16:20
Korak 2
16:21
Korak 3
Dodajte vodu
Podesite konzistenciju pasirane smese sa vodom od kuvanja krompira. Treba da se dobije konzistencija gustog pirea. Uživajte u brijanki!
Pročitajte kako da napravite Domaće krompir kuglice sa sirom
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus